2024. 5. Adrián, Györgyi

Sport

Szigetvári Mercédesz 2. Varsóban!

Antal Tibor | 2018. Március 04. 17:25:26 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szigetvári Mercédesz és edzője Radics Attila Fotók: Mogyi Bajai Judo Club facebook oldala

 

Március 4-én vasárnap Europa Open versenyt rendeztek Varsóban, ahol a Mogyi Bajai Judo Clubot +78 kg-os súlycsoportban Szigetvári Mercédesz képviselte. Merci az első fordulóban erőnyerő  volt, majd a másodikban az ukrán Vasyly Kyrychenkót verte hosszabbítás után intésekkel, behúzva ezzel a C csoportot.

 

Mercédesz a kép bal szélén

 

Az elődöntőben egy wazarit követően  ipponnal bizonyult jobbnak az olasz Elisa Machionál, így jöhetett a finálé. A döntőben a szintén ukrán Anastasiia  Sapsai megállj parancsolt neki. Itt ipponnal kapott ki Mercédesz, de ez az ezüst érem így is nagyon szépen csillog, hiszen az eddigi egyik legjobb eredménye a felnőtt mezőnyben. Az ukrán lányt egyébként Mercédesz egy hónapja Lisszabonban legyőzte (ahol 3. lett végül), most sajnos visszavágott neki.

 

Női Europen Open Varsó

+78 KG (14 induló)
1. Anasztaszija Szapszaj (ukrán)
2. SZIGETVÁRI MERCÉDESZ (Mogyi-Bajai JC)
3. Elisa Marchio (olasz)
3. Szonja Asszelah (algériai)

 

57 kg-ban Balogh Daniella sajnos az első mérkőzésén vereséget szenvedett a későbbi harmadik helyezett holland vetélytársától, így helyezetlenül zárt.

 

Végvári Martin 73 kg-ban szintén az Európa Open versenyek keretében Prágában judozott a hétvégén. Az első fordulóban az észt Eetu Laamanent verte, majd következett az ukrán Dmytro Kanivetz, akit szintén legyűrt. A harmadik meccsén azonban az osztrák színekben versenyző  Adam Borschaschvilli megálljt parancsolt neki, de a két győzelem így is nagyon szép teljesítmény Martintól, ami egy 9. helyet ért.

 

90 kg-ban Köller Milán előbb erőnyerő volt, majd a második fordulóban az ukrán Olekszandr Krukot verte. Ezután pechére a végső győztes  belorusz Yahor Varapayeuval került össze aki sajnos legyőzte. Milán Martinhoz hasonlóan a 9. helyen végzett.

 

 

 


hozzászólok