2024. 4. Flórián, Mónika

Sport

Pécsett kosaraztak a bélás lányok

Antal Tibor | 2018. Március 05. 09:42:19 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Március 1- 4. között rendezték meg Pécsett az “amatőr” leány Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntőt melyen Baját a III. Béla Gimnázium csapata képviselhette.

 


Fotók: Németh Attila facebook oldala

Résztvevő csapatok: 20 iskola illetve város: BAJA, Pécs, Mezőberény, Miskolc, Sárospatak, Budapest, Kecskemét, Székesfehérvár, Debrecen, Karcag, Tatabánya, Budaörs, Vác, Barcs, Nyíregyháza, Szekszárd, Szombathely, Veszprém, Ajka, Keszthely.

 

A III. Béla Gimnázium csapata

 

A bélások a sorsolásnak köszönhetően a Karcaggal, a Sárospatakkal, a Székesfehérvárral és a Kecskeméttel kerültek össze, és 3 győzelem illetve 1 vereség (Karcag-leendő országos bajnok) mellett a második helyen végeztek.
Ezt követte a “keresztjáték” és a helyosztók megrendezése. Ebben a sorozatban szoros és kimerítő küzdelmek vártak a lányokra, amiből 1 győzelem és 2 vereséggel sikerült mérlegelni.
Összesen 7 mérkőzést játszottak a 2 nap alatt, ami elképesztő igénybevételt jelentett mind fizikailag, mind pedig mentálisan.
A lányok korlátaikat messze túllépve, felülmúlva kitettek magukért, ezzel bizonyítva,hogy iskolájuk megérdemelten szerepelhetett az ország legjobbjai között!

 

 

Ennek megfelelően a BAJAI III.BÉLA GIMNÁZIUM AZ ORSZÁGOS DÖNTŐN a VII.HELYEN VÉGZETT! – írta beszámolójában Németh Attila a lányok felkészítő testnevelő tanára.

 

 

 


hozzászólok