2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Szépen csendben

Antal Tibor | 2019. Október 04. 20:28:50 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Korábban a tervekről hallottunk, de igazából elkészültéről az internetről értesültünk. Mármint arról, hogy a Bajai Vízisport Klub Petőfi – szigeti telephelye bővült az utóbbi időben.

 

 

“A Felső-és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése” című konzorciumi pályázati projekt keretében a Felső-és Alsó-Duna szakaszain 9 vízitúra megállóhely épül vagy újul meg.  Az új bajai vízitúra megállóhely könnyűszerkezetes épületének kivitelezése a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, GINOP-7.1.2-15-2016-00012 “A Felső és Alsó-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése” című fejlesztési programban. A program keretében épülő vagy megújuló vízitúra megállóhelyek hálózatának a része a bajai Petőfi-szigeten található megállóhely fejlesztése is. A megvalósult beruházás elősegíti a térségi turizmus színvonalának emelését, lehetőséget adva arra, hogy a szabadidő aktív eltöltéséhez a kajak-kenu mozgásformát válasszák az turisták és a bajai lakosok is. A bajai Petőfi-sziget és az ott található Duna part kiváló adottságokkal rendelkezik – a híres Gemenci erdőt felfedező kenutúrákat kiváló kerékpártúrákkal köthetjük össze a Duna minden arcát megismerve.” – írta a Vizitúrapont.hu

 

 

Mint Hofmann Mónikától, az egyesület elnökétől megtudhattuk, a két épület közül az egyik hajótároló, a másikban két öltöző, egy mozgássérült öltöző egy iroda és egy közösségi helység kapott helyet. A műszaki átvétel kedden megtörtént, és a jövő héten fogják megindítani a használatbavételi eljárást. Jelenleg a parkosítás zajlik, a hivatalos átadóra a tervek szerint november elején fog sor kerülni.

 

 

 

 

 

hozzászólok