2024. 24. György

Sport

Szép győzelem az ünnepekre

Bajai Bácska facebook oldala | 2020. December 23. 07:28:40 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Bajai Bácska facebook oldala

Kedden egy 7. fordulóról elhalasztott mérkőzés várt a Bajai Bácskára a Rátgéber Akadémián. Sajnos ezúttal is csak öt felnőtt játékos volt a csapatban. Már a feldobás után nálunk volt a labda és az első kosarat is mi szereztük. Végre ezen mérkőzés elején nem mi voltunk megilletődve. Az akadémisták nem tudtak mit kezdeni ponterős támadó játékunkkal. 7-15 állásnál már időt kellett kérniük, de ezután is a Bácska akarata érvényesült. Újabb lendülettel már tíz pont fölé nőtt az előnyünk, a negyed végére még nagyobb lett a különbség (12-28). A folytatásban sem történt nagy változás, mi tovább termeltük a kosarakat. Hamar húsz pont fölé nőtt az előnyünk. Egy hazai időkéréssel egy picit rendezték soraikat, de a nagyszünetre megnyugtató vezetéssel vonultunk (28-48). A harmadik negyed utolsó négy percében egy 4-19 rohanással már harminc pont előnyünk volt. Az utolsó felvonás elején még rákapcsoltunk (53-86), ezután egy kicsit kiengedtünk. A végjátékra ismét visszaállt a már megszerzett tetemes különbség és lefújáskor 65-96 mutatott az eredményjelző.

Rátgéber Akadémia Pécs – Bajai Bácska 65 – 96

Legjobb dobók: Sherer 15/3 ill. Jakab 34/12, Pongó 21/6, Goldring J 20/12

A mérkőzés statisztikája: http://hunbasket.hu/merkozes/x2021/hun2a/hun2a_589

Edzői nyilatkozatok (Hunbasket.hu):

Ivica Mavrenski (Rátgéber Akadémia): Gratulálok a Bajának! Ők kosaraztak az egész mérkőzésen, mi meg nem is tudom, mit csináltunk. A játékosaim nem voltak itt fejben, talán már karácsonyoztak. Úgy nem lehet meccset nyerni, hogy puhán védekezel és közben nem dobsz többet hatvan-hatvanöt pontnál!


Cservék Csaba (Bajai Bácska) : Jó ritmusban kezdtünk, a védekezésünk pedig megadta a támadójátékunk alapját. Tudtunk könnyű kosarakat dobni és bementek a hármasaink is. A végére elfáradtunk, emiatt aztán volt néhány eladott labdánk. Gratulálok a csapatomnak és a fiatal pécsi együttesnek is!

Az NB I.B Piros csoportjának állása

Forrás:hunbasket.hu

Az óév utolsó három mérkőzését megnyerve, hét győzelemmel és öt vereséggel a 6. helyen várjuk a folytatást. Január kemény hónap lesz, három idegenbeli (Nyíregyháza, Miskolc, Veszprém) és két hazai (Bp. Honvéd, Vasas) mérkőzés kerül megrendezésre. Reméljük sérültjeink és hiányzóink mielőbb felépülnek.Minden Sportbarátnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kívánunk!Hajrá Bácska!!- írta a Bácska közösségi oldalán.

hozzászólok