2024. 27. Zita

Sport

Egy kosár döntött

Bajai Bácska facebook oldala | 2020. December 06. 12:01:07 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szombaton a Bajai Bácska Salgótarjánban lépett parkettra. Az első kosarat ugyan mi szereztük, de a teljesen kiegyenlített negyedet követően a tarjániak vezettek három egységgel. Előnyüket már hét pontra növelték, de a Bácska két perc alatt ledolgozta a hátrányát (16. perc 34-33). Ezután Sömenek és Herendic állva hagyta csapatunkat. Hiába volt időkérés, az eladott labdák, a kihagyott büntetők és a rossz dobáskísérleteknek köszönhetően jelentős hátrányba kerültünk. Sajnos ebben a félidőben nem sikerült triplát dobnunk (0/12). A nagyszünetre alakult ki a legnagyobb különbség a csapatok között (50-33).

A folytatásban Jakab és Vukicevic vezérletével beindult a pontgyártás. A csapat szigorított a védekezésen, aminek meg is lett az eredménye. A harmadik negyedben egy 1-9, majd az utolsó felvonásban egy 6-17 sorozatnak köszönhetően egy labdás mérkőzéssé alakult a derbi. A második félidő mindkét negyedét megnyerve (18-24 és 15-24) jelentős hátrányból visszajöttünk a meccsbe és volt dobásunk a győztes találatra is. Sajnos most nem sikerült, de minden elismerés a fiúké.

Salgótarjáni KSE – BAJAI BÁCSKA FKE 83 – 81 (20-17, 30-16, 18-24, 15-24)

Legjobb dobók: Sömenek 26, Herendic 23/ 6 ill. Jakab 32/15, Vukicevic 20



Edzői nyilatkozatok

Szabó Zoltán (Salgótarján) : Ellentétes félidőket produkált a két csapat, az elsőben inkább a mi akaratunk érvényesült, míg a másodikban a Baja tudott dominálni. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez, bár védekezésben ezúttal sem voltunk mindig kellően agresszívek, szerencsére a második negyedben felépített előnyünk kitartott a végéig. Tanulnunk kell a hibáinkból és próbálni azokat edzésről edzésre javítani, mert nagy lehetőség előtt állunk, de ezt csak együtt tudjuk elérni!

Cservék Csaba (Bajai Bácska): Az első húsz percben nagyon sok könnyű kosarat engedtünk a salgótarjániaknak, ami megbosszulta magát, hiszen a nagyszünetre komoly előnyre tettek szert a hazaiak. A második félidei játékáért, küzdéséért ugyanakkor mindenképpen dicséret illeti csapatomat, igaz ekkor is számos tiszta dobóhelyzetet hibáztunk el, amivel saját dolgunkat nehezítettük meg. A végén hiába jöttünk fel, nem tudtunk élni az eséllyel.

Statisztika itt található:

http://hunbasket.hu/merkozes/x2021/hun2a/hun2a_622

A mérkőzést a YouTube csatornán itt lehet megnézni:

https://www.youtube.com/watch?v=FEU3PxFFWQs&t=2921s…

A felnőtt mérkőzés előtt U20-as csapatunk remek hajrával megszerezte az első győzelmét.

Az NB I. B Piros csoportjának állása

Forrás:hunbasket.hu

Folytatásban a PVSK fiataljaihoz látogatunk a következő fordulóban.Hajrá Bácska!!

hozzászólok