2024. 3. Irma, Tímea

Sport

Rövidpályás úszó Eb – Hosszú Katinka világcsúccsal kezdett

MTI | 2015. December 02. 09:46:16 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Netánja, 2015. december 2., szerda (MTI)

 

    A világbajnok magyar versenyző a spanyol Mireia Belmonte Garcia 4:19.86 perces, egy éve a dohai rövidpályás vb-n felállított rekordját adta át a múltnak.

 

„(Mireia) Belmonte egy éve megdöntötte a világcsúcsomat Dohában, azóta vártam, hogy végre visszavehessem tőle. Hát, nem bírtam ki délutánig… Azt éreztem, hogy jól összeállt az úszás, és hogy őszinte legyek, igenis munkált bennem, hogy a lehető leghamarabb újra az enyém legyen a csúcs, azaz benne volt a pakliban a délelőtti rekorddöntés. Mellen láttam, hogy Shane integet, azaz tudtam, jól állok, és megérte megpörgetni a gyorsot is” – olvasható Hosszú Katinka nyilatkozata a Magyar Úszószövetség hivatalos Facebook-oldalán.

 

„Hogy délután lesz-e ennél jobb? Meglátjuk. Szerintem maradt még az úszásban, ám még csak néhány hete tart a rövid pályás szezon, a ritmus nem ugyanaz, nincs annyira beidegződve minden. Ha elrontok két fordulót a döntőben, akkor lehet, hogy nem lesz újabb csúcsjavítás. De egyébként sem szabad így nekiállni. A fináléban versenyezni kell, nem az időre figyelni, azaz délután elsősorban az aranyérem a cél” – tette hozzá a magyar úszónő.

 

    A döntőt délután rendezik a hivatalos program szerint 16.53-kor, majd Katinka 17.16-tól a 100 méter hát középdöntőjében is érdekelt lesz.

    Hosszú Katinka 11 számban indul az Eb-n.

hozzászólok