2024. 18. Andrea, Ilma

Sport

Pongó Martin hazatér!

Antal Tibor | 2017. November 15. 13:09:19 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

“Hét év után hagyta el Kecskemétet Pongó Martin. A játékos kérte a szerződése felbontását, hazatér Bajára.” -tette közzé kedden az élvonalbeli  KTE Duna Aszfalt kosárlabda csapatának honlapja.

 

 

“Október elején azzal a kéréssel kereste meg a klub vezetőit Pongó Martin, hogy szeretné felbontani a klubbal meglévő szerződését. A szokatlan kérést azzal indokolta, hogy a civil életét, civil karrierjét szeretné építeni, erre szeretne koncentrálni, a profi pályafutását nem kívánja tovább folytatni. Elképzelése szerint hazatér Bajára, ahol a család vállalkozásában vállal nagyobb szerepet, mellette pedig a Baja NB I B-s együttesében szeretne kosárlabdázni.

A klub vezetői elfogadták a játékos kérését, így Pongó Martin hét év után távozik Kecskemétről.”

 

Pongó Martin Fotó:Pongó martin gacebook oldala

 

Pongó Marin 25 éves 190 cm magas és 85 kg. 2010-ben a hazai rendezésű országos junior bajnokság ( ahol a legtöbb díjat begyűjtötte) megnyerését követeően került testvérével Mátéval együtt Kecskemétre, ahol stabilan beverekedte magát az NB I A csoportos csapatba, sőt a válogatott játékos is lett. De ezt megelőzően fiatal kora ellenére a bajai felnőtt csapatban is alapembernek számított, olykor 100%-os dobóteljesítményt produkálva.

 

A hír elolvasása után Martintól is megkérdeztük, hogy a hazaigazolásával kapcsolatban valóban csak ennyiről van szó, vagy egész egyszerűen hiányzott neki a bajai halászlé?

 

– Egy jó halaszlére mindig volt időm hazaugrani igy is:) Lényegében valóban a civil életben szeretnék már inkább tevékenykedni. Befejeznem az egyetemet, de mellette nem akartam teljesen felhagyni a játekkal, Baján pedig szivesen látnak, és talán tudok is nekik segiteni Régóta gondolkodtam ezen, és biztos vagyok benne, hogy hosszútávon ez lesz a jó döntés nekem. – nyilatkozta Martin a Sugóparti híreknek.

 

Mint Hosszú Istvántól, a Bajai Bácska elnökétől megtudhattuk, az átigazolási folyamat megkezdődött, és ha minden igaz vasárnap 18 órát Martin már játszhat a Ford Ivanics Budafok ellen az MNÁMK Sportcsarnokában. A budafokiak hibátlan mérleggel vezetik a bajnokságot, a Bácska pedig 5 győzelemmel és 3 vereséggel a 6. a tabellán.

 

– Annak ellenére, hogy listavezető a Budafok, hazai pályán Martin nélkül is győzelmet várnék a csapattól. A célkitűzésünk, hogy minél előbb visszajussunk az NB I B Piros csoportjába, amihez meg kell nyerjük az ilyen rangadókat. Nagyon örülök Martin leigazolásának. Én már korábban is többször mondtam, hogy nem baj ha elmennek tőlünk a tehetséges játékosok, ha később vissza is térnek. A csapatból egyébként Mándity Máté makacs sarok sérüléssel küszködik. remélem, hogy is fel tud épülni vasárnapig.

 

 

Az NB I B Zöld csoportjának állása

 

Forrás:www.kosarsport.hu

 

hozzászólok