2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Mogyis sikerek Tiszaújvárosban

Mogyi SE facebook oldala | 2018. Július 11. 07:50:11 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A magyarországi triatlon egyik legnagyobb eseményén vettek részt Mogyi SE sportolói. A többnapos rendezvénysorozat fő attrakciója az ITU Triatlon Világkupa, melynek előfutamait július 7-én, szombaton, döntőjét pedig vasárnap tartották.
Az előfutamokban két mogyis versenyző állt rajthoz. Faldum Gábor nagyot hajrázva a nyolcadik helyezést szerezte meg futamában, Király István pedig 13. lett. Ezzel Faldum kvalifikálta magát a másnapi döntőre.

 

Faldum Gábor Fotó:Flóra judit

 

A vasárnapi döntő előtt azonban számunkra két nagyon fontos eseményt is tartottak. Az egyik a Magyar Utánpótlás Gála, a másik pedig az ETU Triatlon Junior Európa-kupa volt. Az Utánpótlás Gálára az ország legjobb utánpótlás versenyzői kaptak meghívást. Itt négyen képviselték egyesületünket.  A legjobb eredményt Czigány Bánk érte el, aki izgalmas versenyben megnyerte a gyermek futamot.

 

Czigány Bánk Fotó: Tiszaújvárosi Krónika

 

Ugyanebben a futamban 12. lett Virág Előd. A gyermek lányok között 11. helyezést szerzett Kollár Blanka. A serdülő lányok között Érczy Janka 10. lett. Mindannyian igazolták teljesítményükkel, hogy ott a helyük az országos élmezőnyben.

A Junior Európa-kupán pedig újabb aranyéremnek örülhettünk. Karai Levente tanári versenyzéssel utasította maga mögé (a nem csak európaiakból álló) népes, nemzetközi mezőnyt!

 

Karai Levente Fotó:Tiszaújvárosi krónika

 

Ilyen felvezetés után, reménykedve vártuk Faldum Gábor világkupa futamát. Ezzel szemben az égiek máshogy rendelkeztek. Az úszás befejezését követően sem száradhattak meg ugyanis a versenyzők, mivel a kerékpározás megkezdésekor már elkezdett esni az eső.

 

Ezért fújták le a futamot Fotó:Tiszaújvárosi krónika

 

Miután pedig az esőzés jégesővé, az azzal érkező szél pedig viharossá vált, a versenybírók a futam lefújása mellett döntöttek. Gábor ekkor az élmezőnyben tekert. A végső sorrendről és az azzal együtt járó világkupa pontokról szóló hivatalos döntés, valamikor később…

 

 

 


hozzászólok