2024. 26. Ervin

Sport

Mindenki egyért

Antal Tibor | 2021. Július 07. 08:07:48 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Hétfőtől – péntekig Baján edzőtáborozik a Magyar Ökölvívó Válogatott egy része a házigazda Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE vendégszeretetében. Hogy miért is Baján? Azért, hogy Gálos Roland munkáját segítsék, aki egyedüli ökölvívóként fogja képviselni hazánkat az ötkarikás játékokon.

Gálos Roland az “utolsó mohikán”

Éppen ezért nem a teljes válogatott van jelen, hanem csak a 60 kg-mal szomszédos súlycsoportok versenyzői, hogy Rolandnak legyen kivel kesztyűzni. Név szerint Fodor Milán a Vasasból, akinek csak egy meccsen múlt az olimpia, Csóka Nándor Miskolcról, Szaka István és Római Ruben pedig az Erdei Zsolt nevével fémjelzett Madárfészek egyesülettől.

A fiúk délelőtt zömmel a futásokat, és az erőnléti edzéseket csinálják, délután pedig jön a nagyon kemény 90 – 120 perces egymás elleni kesztyűzés. Mint Gálos Rolandtól megtudhattuk, apróbb kézsérüléssel küszködik, amivel kezelésre jár, de ennek ellenére minden munkát el tud végezni, és jó formában érzi magát. Célja, hogy éremmel térjen haza élete első olimpiájáról.

Súlycsoportjában 27-en fognak indulni, köztük két profi, és egy kubai versenyző is, akit még nem ismernek, de a karibi ország a sportág nagyhatalmai közé számít. Rajtuk kívül veszélyesek lehetnek a volt szovjet tagköztársaságok képviselői, valamint az angol bokszoló akit Roland a legutóbb legyőzött, a franciától viszont kikapott. Szóval nem lesz egyszerű Tokióban, de ha minden igaz Roland a kvalifikációs versenyeken kialakult erősorrend alapján az első körben erőnyerő lehet.

Mint Gálos Tamás edzőtől megtudhattuk, a kalória bevitellel sincs probléma. Ma birkapörköltet kapnak a fiúk, tegnap pedig egy kitűnő lecsót csinált a mester ami mind elfogyott, de volt már halászlé, főtt csülök és mangalica szalámi is. Ennek ellenére, Roland ma reggel is 58.4 kg-mal mérlegelt. A folytatásban július 16-án utaznak el Tokióba, ahol rendkívül szigorú biztonsági szabályokat kell majd betartaniuk a koronavírus helyzet miatt.

hozzászólok