2024. 25. Márk

Sport

Már nem Szólik Gábor a Bajaszentistván edzője

Antal Tibor | 2018. Szeptember 25. 20:20:26 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Bár a Bajaszentistván legy év megyei III. osztályú kitérő után egyből feljutott a megyei II. osztályba, hiszen bajnoki címet ünnepelhettek a csatorna parton, azonban a visszatérés nem úgy sikerült, ahogy mindenki szerette volna. A csapatból meghatározó emberek igazoltak el, illetve váltak harcképtelenné, így a bajnoki rajton nem is tudtak kiállni a Géderlak ellen, illetve azóta is többször foghíjas volt az alakulat. A 2. fordulóban Szeremlén például Székely Csaba kapusnak sérülten kellett vállalnia mezőnyben pár percet, hogy ne sújtsa pontlevonás a gárdát, amiért 10 emberrel vonult csak a pályára, a Bácsborsód ellen pedig Szólik Gábor edző állt be egyetlen csereként a 66. percben. Azóta visszatért pár veterán, ám az eredményességen ez nem változtatott. A Szentetyien 7 fordulót követően 0 ponttal mindössze 4 rúgott góllal 33 bekapott ellenében utolsó a tabellán.

 

A tabella állása

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

 Mint értesültünk róla, a csapat edzője a 6. fordulóban a Hajós elleni hazai 0 – 8 után felállt a kispadról. Mint a trénertől megtudhattuk belefáradt az eredménytelenségbe, és a csapat körüli szélmalomharc közeli állapot már az egészségét is veszélyeztette.. Így leült beszélgetni Moóri Józseffel (aki már szintén lemondott az elnökségről, de mivel nem váltotta még senki maradt),  arról, hogy nem kívánja folytatni tovább. Az elnök átérezte a mondanivalóját, és ezt megértve barátsággal váltak el. Ennek ellenére a leköszönt mester továbbra is segíteni fogja a csapatot ha szükség lenne erre, de egyelőre nem kíván a fociban sehol szerepet vállalni.

 

Szólik Gábor

 

Szólik Gábor 1999-ben került Bajaszentistvánra, ahol 2002-ig játékos, edző, és jéátékosedző is volt. ezt követően 2006-ban tért vissza és 2012-ig vitte a csapatot.

 

Egy 2012-es interjú Szólik Gábor akkori távozásáról:

 

 

2016. januárjában ismét visszatért kedvenc csapatához, és az év végére sikerült bentmaradnia a Szentistvánnak. Egy év múlva azonban már nem tudták elkerülni a kiesést, amit már az említett bajnoki cím követett. Az alakulat a hétvégén már Radics István ifjúsági edző irányításával futott ki a Hercegszántó elleni rangadóra, aki egyébként a felnőtt csapat játékosa, és nem mellékesen a judos Radics Attila testvére is. A meccset 2 – 0-ra  a Szántó nyerte megszerezve ezzel első pontjait.

 

Radics István a képen jobb oldalt

 

Az edzőváltáson kívül azonban más is történt Szentistvánon. Moóri József elnök megkereste Aranyos Dánielt, a bajai városi sportpályákat üzemeltető BSK KFT ügyvezetőjét a csapat esetleges átadásáról, és jelenleg ennek a lehetőségnek a jogi oldalát vizsgálják. A játékosok kérésére pedig a további hazai meccseket a Vasvári Pál utcában játsszák. A következőre szombaton 16 órai kezdettel kerül sor. Az ellenfél a Híd SC lesz.

 

 

 

 

 

 


hozzászólok