2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Leszúrták a sporttanácsnokot

Szerkesztőség | 2018. Május 22. 19:31:51 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Sporttörténelmi vívó mérkőzésre került sor ma Baján a Bajai Vívó Sportegyesület edzésén a Türr István Sportcsarnokban, ugyanis egy korábbi megbeszélésnek, és az azt követő hosszú egyeztetésnek köszönhetően  Baja város sporttanácsnoka, Dancsa Bálint, csapott össze Antal Tiborral, a Sugóparti Hírek főszerkesztőjével.

 

 

Korábban szokás volt a vitás ügyeket párbajjal intézni, azonban ezúttal nem erről volt szó. A két sportbarát ugyanis akik eddig csak a TV-ből ismerték az egyik legeredményesebb olimpiai sportágunkat, szerették volna élőben is kipróbálni magukat. Ehhez a BVSE partner volt, és a megfelelő felszerelést is biztosította a ruháktól kezdve, a sisakokon keresztül az elektromos találatjelzőig. A találkozó közönsége az egyesület versenyzői voltak, akik azért feltehetően nem sok új dolgot tudtak ellesni a két korosodó “sztártól”. A mérkőzéseket Erdős Csaba edző vezette.

 

Egy szép találat a sporttanácsnok testén

 

A párbajtőr szabályok szerint zajló asszók közül az első kettőt 5 – 2 arányban viszonylag simán az újságíró nyerte, a harmadik döntőnek számító ütközet viszont nagyon szoros volt. Itt váltakozó vezetést követőn végül ismét a mi fiúk bizonyult jobbnak a lehető legminimálisabb különbséggel 5 – 4 arányban.

 

Dancsa Bálint Erdős Csaba és Antal Tibor a meccset követően. A versenyzők kissé megizzadva.

 

A mérkőzéseket mint két “vívó” hatalmas élményként élte meg, és megígérték, hogy lesz folytatás. Hamarosan ugyanis egy amatőr kupát szeretnének megszervezni bajai közéleti személyiségek részvételével. A visszavágó pedig egy hónap múlva lesz, de már pingpongban.

 

 

 


hozzászólok