2024. 6. Frida, Ivett

Sport

Költöztek a Vízisportosok

Antal Tibor | 2016. Május 09. 14:56:56 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Közel három hete nem jártunk a Bajai Vízisport Klub új telephelyén a Petőfi – sziget csücskében a csónakgarázsok mögött zajló építkezésnél. Akkor igencsak lehangoló volt a helyzet: rengeteg kivágott fa és visszamaradt tuskó mindenfelé ami sokak nem tetszését elnyerte, és a legutóbbi testületi ülésen is téma volt.  Azóta nagy változáson esett át a terület. A tereprendezés megkezdődött, de a fák pótlására persze még várni kell, akárcsak a parkosításra, bár egy kis szegletben már van e tekintetben is előrelépés.  

 

Ez itt a kert.

 

 

Létre jött egy átmeneti tábor, amit elkerítettek, és a múlt keddtől már birtokába is  vehette a sportoló ifjúság. Az öltözéshez három pavilon áll rendelkezésre, és wc problematikáját is megoldották. A hajók többségét továbbra is a szabadban tárolják, de a legértékesebbek konténerben vannak. Megépült a lejáró a vízhez, ami  zúzott köves.

 

 

–  Augusztusig kapunk még három konténert ami átmeneti otthonunk lesz. – nyilatkozta Hoffmann Mónika az egyesület elnöke. Bár nyertünk a pályázaton, a székházunk megépítése előreláthatólag csak ősszel fog megkezdődni. Ebben fognak helyet kapni az új öltözők, vizesblokkok és egy konditerem is. Maga a kajak – kenu ház kivitelezése ha minden igaz jövőre kezdődik el. Addig is zajlik az élet. A hétvégén válogatóra megyünk, majd egy maratoni verseny következik.

 

A sziget másik új projectjánál a Kiserdőben gyakorlatilag már megépítették a Kalandpark pályáit, a kiszolgáló épületből azonban még semmit sem láttunk.

 

 

Kalandpark

hozzászólok