2024. 5. Adrián, Györgyi

Sport

Ismét bajnokok a kosaras lányok!

www.kosarsport.hu | 2016. Május 08. 20:07:39 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Nemzeti Tini Bajnokság 8-as döntő

2016.május.5-8. Szekszárd

 

Csoportmérkőzések

 

Bajai NKK – Török Flóris  Törekvés SE A 88 – 55

Bajai NKK – DVTK LKSK 92 – 41

Bajai NKK – Soproni Darazsak Akadémia A 75 – 61

 

Elődöntő

Bajai NKK – Csata DSE 72-67

 

Döntő

Bajai NKK – Soproni darazsak Akadémia A  69 – 60

 

Ezzel Bődi Krisztián csapata a Kenguru és a Gyerek korosztály megnyerése után begyűjtötte a Tinik közt is az országos bajnoki címet!

 

 

Fotók:www.kscszekszard.hu

 

A csapat tagjai: Goldring Zsuzsanna, Istókovics Adél, Kovács Dóra, Mityók Hanna, Pálfi Ágnes, Pálfi Tímea, Péter Zsófia, Pongó Nelli, Renkus Eugénia, Rybárik Zsófia, Rybárik Nóra, Schubert Luca, Stefánovics Johanna, Szabó Dóra, Szakony Kata, Tamás Gréta

 

Bődi Krisztián (Baja): – Harmadjára is sikerült. Kis város, kis egyesület, de azért Baja újra büszke lehet ránk. Nem tökéletesek a lányok, de van bennük egy jó győzni akarás, munkabírás és óriási csapat szellem. Hálás lehetek a sorsnak, hogy öt évvel ezelőtt “összeakadtam” velük, de talán ez fordítva is igaz lehet.

Bencze Mária (Sopron): – Nagyon jó döntő volt, gratulálok a lányoknak az ezüsthöz, a Bajának pedig a győzelemhez!

 

A bajai csapatból Szabó Dórát beválasztották az All Star ötösbe, míg Stefánovics Johanna a legjobb bajai játékos különdíját kapta meg.

 

 

A Tini mellett a Bajai NKK gyermek csapatának is jelenése volt, méghozzá Szolnokon, ahol a Kecskeméttel közös csapatot alakítva ezüst érmet szereztek egy regionális tornán.

 

 

Kovács Dóra edző beszámolója

 

Szombaton a Bajai NKK gyermek csapatának válogatott lányai Szolnokra utaztak velem. Név szerint: Goldring Zsuzsanna, Küttel Kiara, Berencsi Csenge, Takács Viktória, Mészáros Anna és Németh Diána. A megyénkben rajtunk kívül csak egy lány csapat indult, a Kecskemét. Kecskemétről 5 lány érkezett, hogy képviselhesse Bács-Kiskun megyét. Az első mérkőzést Szolnokkal játszottuk. Igen szoros volt a játék, de végül mi kerültünk ki győztesen. Másodszor Békéssel kerültünk szembe. Itt sem hagytak engem pihenni a lányok, a kispad mellett én is föl-alá futkostam és hajtottam őket. Az agresszív védekezésnek köszönhetően a lányaim végül magabiztosan nyertek. A harmadik meccsre Fejér megyével sorsoltak össze. Ez volt a “dőntő”, hiszen a Fejér is két győzelmet söpört be. Zsuzska bokája megsérült a Békés elleni meccs harmadik negyedében, így egy jó támadó játékost vesztettünk. Magassági és fizikai fölénnyel kerültünk szembe a harmadik meccsen és kikaptunk. A lányok végig szépen helytálltak és nagyon büszke vagyok, hogy ezüst érmet hozhattunk haza! Goldring Zsuzsanna all star játékos lett, itt is gratulálok neki a jó játékához, és mielőbbi jobbulást!

 

hozzászólok