2024. 4. Flórián, Mónika

Sport

Király István betört a felnőttek közé

Mogyi SE | 2017. Június 07. 09:00:25 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Király István végre “bejelentkezett” a felnőttek mezőnyében is. Nagyszerű versenyzéssel a 13. helyen végzett a Triatlon Világkupa sorozat Cagliari-i állomásán. Isti korosztályos világversenyeken már többször szállította a kiválló eredményeket, mind junior mind U23-as korosztályban, most viszont a felnőttek közt tört át egy határt, leginkább önmagában, és lépett egyet előre, reméljük lesz még folytatása és hasonlóan lépked majd előre, mint Faldum Gábor.

 

Király István

 

Olaszországban vasárnap volt a verseny. Isti kritikus száma az úszás jól sikerült és habár a mezőny végén, de időben nem nagy hátrányban ért partot, így rögtön a nagy bolyban kezdte meg a könnyűnek nem mondható kerékpározást. Az emelkedőkkel tarkított pályán egy 6 fős szökevény sor alakult ki és utána 30mp-el szállt le a főmezőny, mely az emelkedők során azért megfogyatkozott. Következett az 5 km-es futás és a megszokott sűrű befutó. Győzött a svájci Adrian Briffod az olimpiai bronzérmes Schoeman és a francia Antony Pujades előtt. Isti szoros befutóban pár másodperccel elmaradva a top10-es eredménytől végzett a 13. helyen. Másik versenyzőnk Czigány András, sajnos a kerékpár 2. körében lemaradt a főmezőnyről, és utána már nem volt esélye előrébb lépni, a 45. helyen végzett.

 

Eredmények:
http://www.triathlon.org/…/2017_cagliari_itu_triathl…/307242

 

A hétvége másik nagyszerű eredményét Karai Levente szállította. Fonyódon rendezték az ifjúsági Európa Bajnokságra a válogató versenyt. A recept “egyszerű” volt, 4 hely van az EB-re, aki dobogón végez biztos utazó a +1 helyről pedig a szakmai bizottság dönt. Levi maga kezébe vette a sorsát és magabiztos versenyzéssel és egy 3.hellyel biztosan szerezte meg az indulási jogot első triatlon világversenyére. Az Európa Bajnokságot júliusban rendezik majd Litvániában.

 

 

Fonyódon triatlon Mix Váltó Országos Bajnokságot is rendeztek vasárnap, melyen az utánpótlás (Barta Sára, Karai Levente, Zsumbera Nóra, Karai Botond) és a felnőtt amatőr (Resál Zsanett, Veréb Dávid, Faldum Kitti, Jámbor Dániel) váltónk is dobogóra állhatott, mindkettő a 3. helyen végzett. A fiataljaink is jól versenyeztek és a jobbik újonc (Kovács Viola, Kiss Gergely, Lenti Enid, Székely-Szabó Szilveszter) illetve gyermek (Érczy Janka, Virág Előd, Kalmár Nóra, Czigány Bánk) váltónk is a 6. lett.

 

Az ifi válogató és a váltó Országos Bajnokságok mellett egyéni ranglista versenyeket is rendeztek:

Gyermek lány kcs.: Érczy Janka 6. hely
Újonc1 lány kcs.: Takács Rebeka 7. hely
Újonc 1. fiú kcs: Gardalits Dániel 7. hely
Újonc 2. fiú kcs: Czigány Bánk 3. hely
Junior fiú kcs: Karai Botond 2. hely
Felnőtt 2 kcs: Veréb Dávid 2. hely
Felnőtt 2 kcs: Resál Zsanett 3.hely
Felnőtt 3 kcs: Faldum Kitti 1. hely
Szenior 4 kcs: Lenti Zsolt 1. hely

hozzászólok