2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Kikelet Félmaraton: Nem lesz címvédés

Lőrinczi Csaba | 2016. Április 08. 07:06:57 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Egy dolog már rajt előtt tutira biztos a szombaton, április 9-én Baján rendezendő VI. Kikelet Félmaraton utcai futóversennyel kapcsolatban! Nem lesz címvédés, ugyanis a tavalyi győztesek közül sem Faldum Gábor (Mogyi SE Baja), sem pedig Forró Zsófia (Kaposvár) nem vehetnek részt a viadalon. Nyitva van tehát az „aranykapu”, s már csak annyi a teendő, hogy elsőként kell célba érni.

 

 

A házigazda bajai mogyisoktól nem csak az olimpiára készülő Faldum Gábor fog hiányozni, hanem Király István és Karai Botond sem fog indulni a Kikelet Félmaratonon, hiszen ezen a hétvégén mindketten triatlon Európa Kupán fognak rajthoz állni Spanyolország észak-afrikai exklávéjában, Melilla városban. Így tehát nagyon valószínűsíthető, hogy Czigány András lesz a hazaiak favoritja a Kikelet Félmaratonon. A nőknél korábbi győztes is van az idei utcai futóverseny mezőnyében: a pécsi Szatmári Adrienn tavaly bronzérmes lett, 2013-ban pedig megnyerte a bajai futóversenyt.

Április 9-án, szombaton 14 órakor rajtol el a VI. Kikelet Félmaraton mezőnye, a rajt és a cél is a Petőfi-szigeten, a Turisztikai Központ épületénél lesz. „Mintegy 1000 induló várható a Kikelet Félmaraton összes távján (21 km és 10 km egyéniben, illetve 21 km párban és háromfős váltóban). A klasszikus táv, vagyis a 21 km mellett egyre népszerűbb a rövidebb – 10 kilométeres – táv is, de a váltók száma is emelkedett a korábbi évekhez képest. A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz jótékonysági futás, melynek rajtja 13:30-kor, azaz fél órával a „nagyrajt” előtt lesz. Péterfay Dóra nem látó lányért futnak az 1600 méteres táv résztvevői. Reméljük a jó időjárást! Ugyan nem ezt jósolják, ám az a helyzet, hogy a meteorológusok még nem tudják, hogy a Kikelet Félmaratonon mindig jó idő szokott lenni!” – mondta Szekeres Tibor, a bajai VI. Kikelet Félmaraton főrendezője.

 

A tavalyi Kikeleten készült videónk:

 

 

Akárcsak a korábbi években is mindig, természetesen ezúttal is érinteni fogja Baja város néhány főbb látványosságát (Petőfi-sziget, Szentháromság tér, Türr-kilátó, Pandúr Ökopark, Halászpart) az országos sorozathoz tartozó utcai futóverseny, hiszen többek között az is célja a Mogyi Kft. által szponzorált Kikelet Félmaratonnak, hogy a Bajára érkező több száz sportolóval és turistával megismertesse a Sugovica-parti város szépségeit.

A szombati Kikelet Félmaraton résztvevői a futás után tésztapartin is részt fognak venni, ám a helyszínre való tekintettel ezúttal bajai halászlé és túrós tészta szerepel a kínálatban. Részleges útlezárásokra is lehet számítani a Kikelet Félmaraton alatt – szombaton 14-16 óra között -, ezekről részletesebben a verseny honlapján lehet olvasni (http://kikelet.bacskaisport.hu).

A Kikelet Félmaraton futóverseny az ATOM 150+ országos versenysorozat második állomása. Az idei első ATOM 150-es futóversenyt február elején rendezték Kaposváron, a második megmérettetés az áprilisi bajai viadal lesz, melyet a szekszárdi, a nagyatádi és a paksi futóversenyek követnek. Az ATOM150 versenysorozat rendezőinek célja a régió értékeinek megismertetése: kaposvári farsang, bajai halászlé, szekszárdi borvidék, Ironman triatlon. A sorozathoz tartozó önálló futóversenyek a következők: Kaposvár Dombjai Farsangi Félmaraton (Kaposvár), Kikelet Félmaraton (Baja), Borvidék Félmaraton (Szekszárd), eXtremeMan 2/3 Maraton (Nagyatád), Atomfutás (Paks).

Tehát nem elfelejteni a kezdési időpontokat: április 9-én szombaton 13:30 órakor jótékonysági futás, 14 órakor VI. Kikelet Félmaraton, minden esetben a Petőfi-szigeti Turisztikai Központ épületénél lesz a rajt. A szervezők szeretettel várják a Bajára érkező sportolókat és turistákat, valamint hasznos időtöltést és kellemes versenyzést kívánnak.

 

Útlezárások

 

 

13:30 – 14:20 a Petőfi-sziget útjai.
14:00 – 14:15 Szentháromság tér (menekülőút: Deák F.-ből – Attila utcába)
14:05 – 14:20 Táncsics M. utca a Miklós utca sarkáig.
14:05 – 14:25 Miklós utca Táncsics M. utca – Martinovics I. utca közti szakasza.
14:05 – 14:25 Martinovics I. utca
14:05 – 14:30 Kazinczy utca
14:05 – 14:30 Árpád tér körforgalom – Szenes utca sarok.
14:10 – 14:30 Halászpart lejáró, majd a továbbiakban 16:30-ig szakaszos forgalom áteresztés
14:30 – 15:30 Daru utca – Futrinka utca szakasz!
14:30 – 15:40 Deák Ferenc Zsilip (Muskátli utca) a Szeremlei utca sarkáig félpályás útzár
14:30 – 15:50 Szeremlei utca – szerviz út lejáróig bójás kijelöléssel sávszélesség csökkentés

 

Útvonalas térképek

 

http://kikelet.bacskaisport.hu/hirek/vi-kikelet-felmaraton-utvonalas-terkepek.html

 

Forrás:kikelet.bacskaisport.hu

 

hozzászólok