2024. 19. Emma

Sport

Füves focipályára pályázik a város

Antal Tibor | 2016. Április 07. 17:24:18 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szerdán délután rendkívüli testületi ülést tartottak Baján, melynek két napirendi pontja volt.  Az első a Helyi Építési Szabályzat módosításával kapcsolatos egyeztetési eljárás véleményezési szakaszának lezárásáról szólt, míg a második arról, hogy a város pályázik a Petőfi – szigeti úgynevezett “bütykös focipálya felújítására.

 

 

 Mint az előterjesztésből megtudhattuk, a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjával kapcsolatos pályázatának keretében történne a felújítás.

Sikeres pályázat esetén nem csak kicserélnék a gyepszőnyeget, hanem az újat beépített öntözőberendezéssel is ellátnák, illetve természetesen új kapuk, szögletzászlók is tartoznának a küzdőtérhez  A pálya már most is rendelkezik világítással, de ha jól veszem ki a szövegből ebből is újat kapnánk + a kapuk mögött labdafogó hálót építenének + 18 palánkelemet is írnak. Ez mellett extraként 2 fedett kispad, 100 méter térköves járda, és 900 méter biztonsági kerítés is megépítésre kerülne.

 

 Lelátó

 

A tervezett project összértéke várhatóan 103 millió forint, melyből a városi önrész 30.9 millió forint lenne, a többi úgynevezett TAO-s pénz, amihez meg kell találni a városnak a megfelelő céget, mely ekkora társasági adó befizetési potenciállal rendelkezik, és azt hajlandó a pályaépítési pályázathoz adni. Tavaly a műfüves pálya építésénél ez sikerült.

A pályázat leadási határideje: 2016. április 11.

 

Nem mondható, hogy a pályán a madár sem jár.

 

A korai határidő miatt került sürgősségi eljárás keretében a képviselő testületi ülés elé az előterjesztés, illetve mert a múlt csütörtöki testületi ülésre még nem készültek el az igényfelmérések, mellyel kapcsolatban a város a többi pálya jelenlegi üzemeltetőjét a Bajai SK 2013 egyesületet is megkereste.

Az előterjesztés elfogadásával az önkormányzat garantálta, hogy rendelkezésére áll az önrész. Egy ilyen nyilatkozat ugyanis feltétele a pályázásnak. A város szándéka egyébként, hogy a várható 30.9 önrészt részben, vagy egészben további támogatásokból kívánja finanszírozni. Hasonló szándék volt a műfüves pálya építése kapcsán, de akkor ezek a kísérletek nem hoztak jelentősebb eredményt.  A mostani előterjesztés szerint ez nem várt eset, és ha az önkormányzat e téren nem jár sikerrel, úgy a támogatási szerződéstől elállhat.

 

Döntéshozatal tervezett határideje: 2016. május 30.

 

 

De nem csak a szigeti focipálya van rossz állapotban, hanem a körülötte található atlétikai pálya, és öltözőépület is. A város tavaly pályázott az öltöző felújítására is, ami sajnos nem járt sikerrel. A Baja.hu információi szerint most az öltöző, és az atlétikai pálya is megújulhatna, de erre utaló mondatot az előterjesztésben nem találtuk.

 

Az öltöző

hozzászólok