2024. 3. Irma, Tímea

Sport

Kezdődjön a „tánc”!

Sajtóközlemény | 2024. Feburár 29. 08:44:20 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

BASKETBAJA SE U16/A: Kezdődjön a „tánc”! Indul a rájátszás a legjobb nyolc között

Másfél hónap szünetet követően pénteken délután 16.00 órától U16-os Fiaink megkezdik a rájátszást a legjobb nyolc között a Budapesti Honvéd Akadémia A csapata ellen.

Csak a rend kedvéért leírom a menetrendet: nyolc hétvége, nyolc meccs négy itthon, 4 idegenben. Az előző körből a csoportunkból visszük a Pécs Rátgéber Akadémia (2 vereség), a Kaposvár (egy győzelem, egy vereség) és a Kecskeméti Akadémia (egy győzelem, egy vereség) elleni meccseink eredményeit, így 2 győzelemmel és 4 vereséggel indulunk neki a másik csoport első négy helyezettje – Budapesti Honvéd Akadémia, a Vasas Akadémia, a Debreceni Akadémia és az Oroszlány – elleni találkozóknak.

Amennyiben a 8 meccset követően az első hatban végzünk, úgy automatikusan bekerülünk a májusi országos nyolcas döntőbe. Amennyiben a 7. vagy 8. helyen végzünk úgy a lentről jövő 9.-el, vagy 10-el játszunk egy oda-visszavágós párharcot, ami eldönti, hogy ki lesz májusban az országos nyolcas döntőben a legjobb hat csapaton kívül.

Szabó Norbi csapatának egyértelmű célja, hogy a 6 között végezzenek, de ez elképesztően nehéz feladatnak tűnik. De annak tűnt a legjobb 8 közé jutás is és végül sikerült.

Fiaink pontosan tudják, hogy pályafutásuk talán legfontosabb nyolc meccsére készülnek, mert lehet, hogy életükben többször nem adatik meg, hogy országos döntőben szerepeljenek.

A tét tehát nagy, az ellenfelek nagyon erősek, de csapatunk sokszor bizonyította már, hogy helyén van a szívük a nehéz helyzetekben is. Már a nyolc közé kerülés is hatalmas eredmény, de egy esetleges májusi döntőbe jutás óriási elismerést hozna elsősorban a játékosoknak és edzőjüknek, és nem utolsó sorban kis egyesületünknek és a bajai férfi kosárlabdázásnak.

És mint mindig, most is szeretném kiemelni, hogy mekkora jelentősége van a hazai pályának, annak a hangulatnak, amit a bajai közönség varázsolni tud a Póstába. Sok helyen jártam az elmúlt két idényben csapatainkkal, de állítom, hogy olyan hangulattal, amit a bajai közönség teremtett a „bajai katlanban” például decemberben a Zsíros Akadémia ellen, vagy januárban a sorsdöntő Kecskemét elleni meccsen sehol sem találkoztam.

A hazai pálya hangulata kiemelkedően fontos – egy igazi „adrenalin löket” a srácoknak, és azért is nagy a jelentősége, mert – amennyiben a többi csapat egymás elleni meccsei úgy alakulnak – akár két hazai győzelemmel is a legjobb hatban tudnánk végezni.

Ezért a csapat és a vezetőség nevében is szeretnék minden kosárlabda szerető szurkolót arra buzdítani, hogy jöjjön ki a Póstába a négy hazai meccsre, közös szurkolással segítsük át a Fiúkat a nehéz pillanatokon (lesz belőle bőven valószínűleg) azért, hogy a nyolc (vagy adott esetben tíz) meccses sorozat végén újra együtt ünnepelhessünk, ahogy az tettük a Kecskemét elleni találkozó után is.

És ne feledjük: Szabó Norbi csapatának esetleges sikere, nemcsak a csapat, hanem a játékosokat támogató szülők, szurkolók, egyszóval az egész bajai férfi kosárlabda utánpótlás sikere lehet.

Szeretettel Várunk tehát minden Kedves Szurkolót, Sportbarátot mindjárt az első meccsre:

U16-os főtábla (legjobb 8 csapat) Dr. Pósta Sándor  Sportcsarnok

2024.03.01 Péntek

16.00 BASKETBAJA SE – Budapesti Honvéd Akadémia/A

HAJRÁ BAJA, HAJRÁ BASKETBAJA!

hozzászólok