2024. 3. Irma, Tímea

Sport

Ez nagy dobás volt!

Antal Tibor | 2024. Március 08. 18:20:54 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Péntek délután első alkalommal rendeztek körzeti kidobó bajnokságot a Bajai Eötvös József Általános Iskola tornacsarnokában IV. korcsoportos fiúk részére. A tornán hét iskola nyolc csapata vett részt nagy lelkesedéssel. A kidobó bár nagyon népszerű játék testnevelés órákon, mégsem szerepel a diákolimpia programjában. Innen jött az ötlet, hogy hiánypótlásként érdemes lenne egy ilyen versenyt összehozni. A házigazda Andrási Barna testnevelő tanár volt, akit sokan a Mogyi Bajai Judo Club edzőjeként is ismernek.

Andrási Barna

A pályán csapatonként egyszerre 10 fő tartózkodott, 9 mezőnyjátékos a küzdőtéren a csapatkapitány pedig hátul a vonal mögött, ahová a kidobott játékosok is kerültek. Gyorsította a játékot, hogy egyszerre két labdával játszottak, a csapatkapitány pedig akkor lépett pályára, amikor már mindenkit kidobtak a játékosai közül. Ekkor mind két labdát megkapta, de így is nehéz helyzetben volt a létszámfölény ellen.

A végső győzelmet végül az MNÁMK hetedikesei szerezték meg a döntőben a Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola legyőzve, míg a bronzmeccsen nagy meglepetésre a házigazdák hetedikesei legyőzték az egy évvel idősebb gyaxisokat. A bajai iskolák mellett még a vaskútiak is részt vettek az eseményen, akik fair play díjat is kaptak.

Radnóti Miklós igazgató adta át a serleget a győzteseknek

A kezdés tehát jól sikerült, így nem csoda, hogy a rendezők szeretnének hagyományt teremteni ebből a versenyből, sőt nem kizárt, hogy más korcsoportok is össze fogják mérni a tudásukat még ebben a tanévben. Valószínűleg ennek a helyszíne egy másik bajai, vagy környékbeli iskola lesz.

hozzászólok