2024. 19. Emma

Sport

Kerékpárverseny a határig

kerekparverseny.mogyisebaja.hu | 2020. Augusztus 19. 06:14:41 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Pár évvel ezelőtt egy bajai bicajos különítmény a határon

Versenykiírás

1. Baja-BÁCSSZENTGYÖRGY-BAJA Túrakerékpár Verseny

Időpont: 2020.08.29. szombat. 9:00

A verseny rendezője: Mogyi Sportegyesület Baja

Megbízó: Bajai Turisztikai Nonprofit Kft.

Támogató: A projekt az Interreg – IPA CBC Magyarország – Szerbia Program keretében valósul meg. BAJA-SOMBOR GREENWAYS HUSRB/1602/31/0227

Távok

– Egyéni 50 km /Baja-Bácsszentgyörgy-Baja/

– Párban 50 km /Baja-Bácsszentgyörgy (váltás)-Baja/

Rajtok:

– Egyéni 50 km és Párban 50 km

9:00 – 9:30-ig szakaszos rajtoltatással,  Baja, Petőfi sziget – Ifjúsági Tábor

Versenyközpont:

Baja, Petőfi sziget – Ifjúsági tábor udvara

Szintidők: 50 km (egyéni és páros): 3ó.

LÉTSZÁMLIMIT: A versenyre a nevezői létszám ismeretében létszámlimitet vezethetünk be.

Útvonal:

50 km egyéni és párban: Baja- Vaskút- Gara- Bácsszentgyörgy (fordító-, és váltópont)- Gara- Vaskút – Baja.

Az útvonalon való közlekedés, a pálya jellemzői:

Az útvonal forgalomtól NEM elzárt területen halad!!! A hatályos KRESZ szabályok betartásával kell közlekedni minden résztvevőnek a verseny során!!!

 Azérintett városban /Baja/ rendőri jelenléttel segítjük a versenyzőket. A pályaszakasz további részén is gyenge autóforgalomra lehet számítani. Ahol az útszakaszon kerékpárút található, ott kötelező jelleggel azon kell haladnia a versenyzőknek! A versenyzők előtt felvezető rendezői motoros és a mezőny végén záró motorkerékpáros fog haladni!

A pályát jó és közepes minőségű aszfalt, néhol murvás útszakasz jellemzi. Az ajánlott kerékpárválasztás az un. trekking kerékpár.

Szerviz autó jelenléte a versenyen:

A futam ideje alatt egy szerviz autót biztosít a rendezőség a versenyzők esetleges kerékpár meghibásodásának /defekt és egyéb gyorsan javítható hibák/ javítása érdekében. A szerviz autó a mezőny után halad. A rajtszámon lévő telefonszámot lehet futam közben felhívni, amennyiben szükség van a beavatkozásra. Defekt esetén minden versenyzőnek rendelkeznie kell egy db mérethelyes kerékpárbelsővel, aminek meglétét a rajt előtt a rendezőség ellenőrizni fogja!

Nevezés díjak, határidők:

Határidő:50km egyéni50km párban
2020.08.10.:3.000 Ft/10 EUR2.500 Ft/8 EUR/fő
2020.08.20.:3.500 Ft/ 12 EUR3.000 Ft/10 EUR/fő
Helyszíni:4.500 Ft/ 15 EUR4.000 Ft/ 13 EUR

Nevezési díj befizetése:

Átutalással a Mogyi Sportegyesület Baja K&H Bank Zrt. -nél vezetett : 10402513-25117048-00000000 számú bankszámlaszámára. Átutaláskor a megjegyzés rovatba kérjük tüntesse fel: Név + „Baja- B.gyorgy”.

Nevezési díjat 2020.08.20. után nem áll módunkban visszatéríteni! Átírás más versenyző(csapattag) nevére ezen dátum után 500 Ft kezelési költséget von maga után!

A nevezési díj tartalmazza:

rajtcsomag, chipes nettó időmérést, kerékpárok esetleges szállítása, részvételi jog a versenyt követő tésztapartin /Bajai Halászlé/

Frissítés:

A frissítő állomás a fordítóponton áll a versenyzők rendelkezésére. Az állomásokon víz, izotóniás ital gyümölcs (banán, mazsola) biztosítunk a versenyzők részére.

Időmérés:

Chippel történik. Chip letéti díj nincs! A jeladó bokapánton található, melyet a célba érkezést /vagy az esetleges verseny feladását/ követően kötelező visszaszolgáltatni a rendezőség részére!

Díjazás:

A versenyen abszolút díjazásban részesül minden táv nemenkénti bontásban. Ezen kívül díjazzuk a legfiatalabb és legtapasztaltabb versenyzőiket is!

Öltöző:

Öltözési lehetőség a versenyközpontban található.
Versenyt követően tisztálkodási lehetőség szintén ugyanitt biztosított.

Kötelező felszerelések, egyéb rendelkezések:

Kerékpáros sisak használata kötelező minden induló számára! Láthatósági mellény rendeltetésszerű használata! Mérethelyes tartalék belső gumiköpeny! A hatályos közlekedési szabályok maximális betartása a verseny folyamán.

Kerékpárok szállítása:

A rendezőség vállalja, hogy páros verseny  /50 km-es váltó/  indulóinak kerékpárját maximum 50 db-os limithatárig szervezett körülmények közötti szállításban segít  a két célállomás között. A kerékpáros szállítás igényét kérjük a nevezési felületen feltüntetett sorban jelezzék felénk!

Információ, egyéb rendelkezések:

  • A versenyen minden versenyző saját felelősségére indul, akik elfogadják a versenykiírásba foglalt feltételeket
  • Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja nem jól látható helyen viseli a verseny ideje alatt
  • aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kitűzött – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki
  • aki a chipet nem rendeltetésszerűen használja
  • a verseny során kötelező felszerelések: kerékpáros sisak, láthatósági mellény, tartalék . A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk!

Pályázati forrásból finanszírozva: útvonal biztosítás, verseny közbeni frissítés(víz, izotóniás ital gyümölcs, banán, mazsola) , orvosi szolgálat, kerékpáros szerviz szolgáltatást a verseny idején, egyedi emlékérmek

A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk!
Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a Szervezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető. Egyéb amatőr sport- és kulturális rendezvények reklámozására felületet biztosítunk.


A szervezők fenntartják az útvonal-, program- és időpont változtatás jogát!

hozzászólok