2020. 25. Eufrozina, Kende

Sport

Bajai lovas nyerte a Festetics-vágtát

MTI | 2020. Augusztus 23. 19:02:35 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Archív fotó Forrás:vagta.hu

A bajai Németh János nyerte vasárnap a gyenesdiási Faludi-síkon tartott Festetics-vágtát, a Nemzeti Vágta eredetileg múlt vasárnapra meghirdetett előfutamát – tájékoztatta a főszervező az MTI-t.

    Varga Zoltán arról számolt be, hogy tíz felnőtt és kilenc gyerek állt rajthoz lovával. Az egésznapos programokon hatalmas volt az érdeklődés a nézők részéről is.
    A felnőttek mezőnyében a második helyen a mezőberényi Vámos Mercédesz, a harmadikon a sármelléki Pék László, a negyediken a keszthelyi Nánássy Ákos végzett. A kishuszárok közül a hernádnémeti Éles Virág lovagolt be elsőként, a második helyen pedig az uszodi Varga Maja haladt át a célon.
    Gyenesdiáson lett volna augusztus 16-án a Nemzeti Vágta első előfutama, de a hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék miatt életveszélyessé vált a pálya, a szervezők ezért egy héttel későbbre halasztották a versengést.
    A Nemzeti Vágta idei előfutamait országszerte nyolc településen tartják, a nyolc elővágta után alakul ki a mezőny, minden helyszínről az első négy helyezett felnőtt, illetve az első két kishuszár indulhat a budapesti döntőben október 10-én és 11-én a Hősök terén.
    Az eddigi előfutamok után augusztus 29-én Érden, 30-án Hernádkak-Belegrádban, szeptember 12-én Sarkadon, 19-én Hevesen, 26-án pedig Vácdukán rendeznek még előfutamot.
    A négy határon túli – vajdasági, felvidéki, muravidéki és székelyföldi – elővágta rendezői három-három település lovasát küldhetik októberben a Hősök terére.

hozzászólok