2024. 30. Katalin, Kitti

Sport

Kalmár Ákos felnőtt magyar bajnok!

Antal Tibor | 2018. Március 28. 21:35:01 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Bár Hosszú Katinka nem indult az úszók magyar bajnokságán, ennek ellenére már az első nap kiderült, hogy nem fogunk aranyérem nélkül maradni Debrecenben. A Bajai Spartacus SC 18 éves ifjúsági Európa – bajnoka Kalmár Ákos ugyanis megnyerte az 1500 méter gyorsúszást, ami a legerősebb száma.

 

Fotó: MTI

 

Időeredménye 15.03.14, amivel több mint 5 másodpercet vert a második Gyurta Gergelyre, és 13-at a harmadik Huszti Dávidra. Így Ákos novemberi rövidpályás bajnoki címe mellé az 50 méteres medencében is begyűjtötte a bajnoki címet.

 

 

Eredmények

 

 

– Nagyon jól ment az úszás. Sikerült megcsinálnom azt a taktikát amit szerettem volna. Sokáig együtt mentünk Gyurta Gergővel, majd 400-zal a vége előtt iramot váltottam és ez bejött.  Holnap 400 gyorson fogok úszni, pénteken 100 gyorson csak hogy aznap is medencébe ugorjak, de igazából az nem számom, szombaton pedig a 800 gyors következik. – nyilatkozta Ákos a Sugóparti Híreknek.

 

Mint Ákos edzőjétől Pass Ferenctől megtudhattuk, még két bajai tehetség szerepel a felnőtt OB-n. A még egyaránt serdülő korú Révfy András és Kovács Botond 100 háton indult, illetve Révfy András 1500 gyorson is. Mind ketten egyéni csúcsot úsztak, de természetesen nem kerültek döntőbe. Nem is ez volt a cél, hanem a tapasztalatszerzés mondta a mester. Saját korosztályuk bajnokságában kell majd hozniuk a jó helyezéseket.

 

 

 

 


hozzászólok