2024. 28. Hajnalka

Sport

Judo futószalagon

| 2014. November 16. 22:08:22 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

U23-as Európa Bajnokság, Wroclaw Lengyelország

2014.11.15

 

Wroclawban, 37 ország 298 indulóval a hétvégén került megrendezésre az U23-as korosztály Európa Bajnoksága. A magyar színeket 66 kg-ban Végvári Martin, 81 kg-ban Köller Milán és +78 kg Szigetvári Mercédesz képviselte.

Martin egy spanyol versenyzőtől intésekkel kikapott, így számára befejeződtek a küzdelmek. Sajnos Milán sem járt nagyobb sikerrel, Ő egy olasztól szenvedett vereséget és számára is véget ért a verseny. Szigetvári Mercédesz sem bírt orosz és osztrák ellenfelével, így hetedik helyenl fejezte be az Európa bajnokságot.

 

Edző: Radics Attila       

 

   

Gombkötő Sebestyén ezüst, Kovács Koppány bronzérmet szerzett a Diák C korosztály Országos Bajnokságán

Budapest, 2014.11.16

 

A hétvégén rendezték meg Budapesten a Diák C korcsoport Országos Bajnokságát, ahol több száz kis judokával vették fel a küzdelmet a Mogyi Bajai Judo Club versenyzői.

Balszerencsésen kezdődött számunka a verseny hiszen Neidert Dorina az első mérkőzésén kulcscsont törést szenvedett így nem tudta folyatni tovább a versenyt. Ezúton is kívánunk neki mihamarabbi felépülést.

A folytatódott viszont a fiúk kitettek magukért, hiszen Gombkötő Sebestyén remek és magabiztos versenyzéssel döntőbe verekedte magát, ahol sajnos veszített, de az ezüstérem is szépen csillog.

Kovács Koppány is jól kezdte a versenyt és egészen az elődöntőig menetelt, ahol sajnos a későbbi győztestől vereséget szenvedett így a harmadik helyért küzdhetett, amit magabiztosan nyerte meg és megérdemelten szerzett bronzérmet.

Fekete András a legnépesebb súlycsoportban kezdte meg a szereplést és az első akadályon sikerült is túljutnia, de a következő mérkőzésen legyőzőre talált, így a vigasz ágon folytathatta a versenyt ahol szépen menetelt előre és küzdhetett a harmadik helyért amit sajnos elveszített azzal az ellenfelével szemben akit előző versenyén megvert, így végül egy értékes ötödik helyet sikerült megszereznie.

 

 

A Mogyi Bajai Judo Club eredményei:

 

45 kg Gombkötő Sebestyén 2.

42 kg Kovács Koppány 3.

30 kg Fekete András 5.

55 kg Grisnik Benedek 7.

 

Edző: Gergity Roland, Hammer Erik

 

Felnőtt II. osztályú Országos Bajnokság

 

Budapest, 2014.11.16.

 

A Mogyi Bajai Judo Club 7 fővel vett részt a felnőtt II. osztályú OB-n, ahol mindenkinek megadatott, hogy győztesen is elhagyhatta a tatamit. Igaz a vereségből is volt néhány. Az utóbbi ízét egyedül Nagy Erzsébet nem érezte, aki rögtön a döntőben kezdett és meggyőző fölénnyel nyerte meg a súlycsoportját. Nem sokon múlott a siker Nagy Olgának és Csete Margitnak sem. Olga 3 győzelem mellett csak egyszer kapott ki, míg Margitnak 2 győzelem mellé csúszott be egy vereség, így ők ezüstérmet szereztek. Andrási Emma és Vancsura Márta 2 ill. 1 győzelméhez 2 vereséget gyűjtött, ami a dobogó legalsó fokára volt elég ezúttal. A fiúknak ezen a napon nem sikerült érmes helyezést elérni, de Perger Dávid az 5., Husti Benjamin pedig 7. helyen zárt.

 

 

Eredmények:

 

Felnőtt II. osztályú Országos Bajnokság- UTE

 

Női:     48kg:   3. Andrási Emma

            63kg:   3. Vancsura Márta

            70kg:   2. Nagy Olga

            78kg:   2. Csete Margit

            +78kg: 1. Nagy Erzsébet

 

Férfi:   66kg:   5. Perger Dávid

            81kg:   7. Husti Benjamin

 

Edző: Radics Attila

 

 

 

 

                                          

hozzászólok