2024. 27. Zita

Sport

Bajai az amerikai foci bajnokcsapatban!

| 2014. November 16. 23:16:37 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A HFL döntőt remek hangulatban Dévényi Tibi bácsi kezdőrúgásával ( biztos pontos labda volt )  6000 néző előtt játszották Budapesten a BVSC Szőnyi úti pályán, melyet kisebb meglepetésre az Újbuda Rebels nyert hátrányból fordítva 19 – 9-re a  Budapest Wolwes ellen és ezzel első bajnoki győzelmét szerezte meg. A Rebels januárban fúzionált a Divizió 1 (másod osztály) győztesével a Budapest Cowboys-szal, így merő egyszerűséggel csak Cowbells-ként emlegették őket az idén.

 

 

Korábban az alapszakaszban kétszer találkozott egymással a két alakulat, melyek közül az elsőt 24-0-ra nyerték az  ötszörös bajnok  Farkasok, míg a visszavágót 34 – 27-re a Lázadók.

 

 

Fotó: Váradi Barna, Király Etelka

 

A döntőt végigjátszotta a bajai Csányi Balázs, mint defensive tackle (védőfalember) és 4 szerelése volt,ami azért is nagy szó, mert a Farkasok támadóegysége messze a legerősebb az országban.

 

 

Balázs egyébként 23 éves, korábban, a Baja Raidersben kezdte, és a Műszaki Egyetemen folytatott tanulmányai miatt igazolt a fővárosba 2013-ban, ami az eredményt látva úgy tűnik jó döntés volt.

 

 

hozzászólok