2024. 26. Ervin

Sport

Nagy Dániel WFC világbajnok!

| 2014. November 11. 15:34:41 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

2014. november 8-9. Olaszország, Milánó

 

24 ország részvételével rendezték meg Milánóban a Word Fighters Corporation (WFC)  világszervezet ( a profi bokszhoz hasonlóan ebben a sportágban is több szövetség van ) full contact világbajnokságát melyen a Kick -Thai – Boxing Team Baját 4 versenyző képviselte.

 

 

Közülük Koprivanecz Milán MMA 82 kg-ban indult, és két ellenfelet verve bejutott  a döntőbe ahol a marokkói  27 éves Mazocco Armandoval  csapott össze, aki ellen sokáig vezetett, de végül elfáradt, és nem tudta kivédeni a szines bőrű sportoló karfeszítését, így be kellett érnie egy szépen csillogó  ezüsttel.

 

 Nagy Dániel Thai-Box -84kg-os súlycsoportban állt lötelek közé Két mérkőzést kellett letudnia  a döntőbe jutásért melyek közül egyet pontozással, egyet pedig technikai KO-val nyert, míg a finálét  egy szakállas francia harcossal Askar Said Shawki Hafez Abdelsayed (ember legyen a talpán aki elsőre megjegyzi) vívta, akit szintén technikai KO-val vert, így megszerezte  a WFC Thai Box amatőr világbajnoki címét.

 

 

Vidákovics  Patrik K1 77kg-os súlycsoportban 3 emberen jutott túl, és egy 195 cm magas 30 éves csupa izom olasszal David Leonival bunyózótt. Mind három menetet döntetlenre hozták a pontozók – pedig Patrik a  harmadik menetben igencsak megdolgozta a talján lábát – így jöhetett a ráadás 3 perc,  ami után egy hajszállal a színes bőrű hazai sportolót látták jobbnak, így ezúttal be kellett érnie a korábban már világbajnok bajai sportolónak a dobogó második fokával.

 

 

A negyedik bajai induló Mezőfi Richárd sajnos csípő sérülést szenvedett, és helyezetlenül zárt.

A fiúk edzője Mezőfi András elégedett a 4 sportoló teljesítményével, hiszen előzőleg egy VB címmel, és egy helyezéssel számolt. Sportdiplomáciai sikerről is beszámolhatunk hiszen a  Kick – Thai – Boxing Team Baja vezetőedzője supervaisori diplomát vehetett át Milánóban (  WFC Pro-Amatour Representative) és  ennek köszönhetően 2015. április 25 -26-án WFC nemzetközi versenyt is rendezhet Baján az MNÁMK sportcsarnokában  K1, Thaibox és MMA kategóriában, ahol Vidákovics Patriknak lehetősége lesz a revansra, hiszen David Leoni elfogadta a kihívást egy visszavágóra..

 

  

 Mezőfi András jobb oldalt.

 

Legközelebb a Kick – Thai – Boxing Team Baja most hétvégén 8 fővel egy szekszárdi gálán vesz részt, majd november 29-én a II. Rec-Cord Fight Night lesz Baján a Malom étteremben 2 címmérkőzéssel.

 

 

hozzászólok