2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Jócskán erősödött a mezőny

Antal Tibor | 2018. Augusztus 15. 10:45:29 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Írország fővárosában Dublinban rendezték a Paraúszó Európa – bajnokságot a mögöttünk álló napokban. Háromszoros olimpiai bajnokunk (és négyszeres bronzérmesünk) Vereczkei Zsolt ismét nagy reményekkel indult szokásos számában 50 méter hátúszásban.

 

Fotó: Magyar Paraúszó Szövetség facebook oldala

 

Azonban a remélt dobogós helyezés elmaradt, annak ellenére, hogy Zsolt jól úszott. Időeredménye  39.76 amivel a hatodik helyen csapott célba.

 

– Kicsit feldúsult a mezőny, ősszesen 6 új versenyzővel ismerkedhettünk meg, akiknek a zöme fiatal tehetség. Az új ukrán fiú például 34.8-cal új világcsúcsot úszott egyből, másfél másodperccel maga mögé utasítva az ezüstérmest. Zsolt teljesítményével tökéletesen elégedett vagyok. 40 másodpercen belül úszott, amivel egy másodperccel maradt csak el élete legjobbjától, annak ellenére, hogy már a 41. életévében jár. Ez most ennyire volt elég.  Jövőre világbajnokságot rendeznek Malajziában, most arra készülünk, és ott elért eredmény alapján fogjuk eldönteni, bevállaljuk- e a tókiói olimpiát. – nyilatkozta Zsolt edzője Pass Ferenc a Sugóparti Híreknek.

hozzászólok