2024. 20. Friderika

Sport

Jó volt emlékezni

Baja Basket | 2023. Július 23. 11:39:46 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:BasketBaja SE facebook oldala

Jó volt emlékezni – huszonév után találkoztunk

A kosárlabdázás nem csak a versenysportról szól. Nem lesz mindenkiből NB I-es játékos. Ezt a szombati találkozó is bizonyította, mint ahogyan azt is, hogy ez a sportág évtizedek múltán is összeköt, összehoz embereket, barátokat, egykori csapattársakat, bajnokokat. Tavasszal Bánáti Janikával (aki évek óta Miamiban él és lelkes rajongója és követője a BasketBaja SE utánpótlás játékosok szereplésének) messengeren beszélgettünk arról, hogy most nyáron itthon lesz és remek lenne kosarazni egyet régi sikereink színhelyén a ma már Rátvay sportcsarnokban. Ez az a hely, ahol egykori Tóth Kálmánosként több éven keresztül kivívtuk az országos diákolimpiai döntőbe való jutást, melyet a 1977-1981-es korosztály Rátvay Zoltán és Kiss László tanár urakkal több alkalommal is megnyert. Sőt a középiskolások világbajnokságán is részt vett. Szóval örömmel kezdtem bele a szervezésbe, hiszen ez is értékteremtő, példamutató és talán inspiráló is lehet a mostani generációnak. Szombat délután másfél órát kosárlabdáztunk, közel húszan, akik közül valamennyien nem csupán a középiskolai csapat, de az akkori Bajai Bácska utánpótlás csapat tagjai, valamint meghatározó játékosai voltak.

Az agyunk remek megmozdulásokat tervezett meg a játék közben, ám testünk már azt több esetben nem tudta megvalósítani. Azonban örömjáték volt a javából, remek hangulatú, vicces órákat töltöttünk el közösen egy kiváló halászlé és fröccs társaságában.

Virág Zoltán, Stadler Krisztián, Rácz Zoltán, Szűcs Balázs, Müller Tibor, Bovánovics Miklós, Bányai György, Belkired Hasszán, Radnóti Ramon, Müller Tamás, Welchner Gábor, Németh Attila, Pék Tibor, Galántai Szabolcs, Bánáti János, Varga Zoltán, dr.Elsner Péter, Bodrogi Kornél, Makk Balázs, Radnóti Miklós. (Oláh Viktor)Janika valamennyi Tóth Kálmánosnak Miami Heat-es baseball sapkát és zoknit hozott ajándékba. Egyesületünk néhány utánpótlás játékosának pedig kosárlabda cipőket hozott (erről majd később)!Hajrá Baja!- írta a BasketBaja SE közösségi oldalán.

hozzászólok