2020. 10. Amália

Sport

Hosszú: saját magamat is megleptem

MTI | 2018. December 11. 16:47:52 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Fotók:Magyar Úszó Szövetség

 

 

Hosszú Katinka a Hangcsouban zajló rövidpályás világbajnokság nyitónapján 400 méter vegyesen nyert aranyérme után azt mondta, nem számított rá, hogy az idei hosszabb kihagyást követően ilyen gyorsan újra formába tudja hozni magát.

 

    A háromszoros olimpiai bajnok úszó kedden óriási fölénnyel győzött (4:21.40), és élete legjobbjától (4:19.46) alig két másodperccel maradt el.

 

    “Nyáron Glasgow-ban nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan sikerül visszahozni a formám, de nagyon jól érzem magam a vízben. Mondhatnánk, hogy az érzés nem számít, de nagyon is, hiszen tudom, van még bennem. Saját magamat is megleptem ezzel” – nyilatkozta az MTI-nek a 29 éves Hosszú, hozzátéve, hogy “kicsit biztonsági úszással” vágott neki a finálénak.
    A rövidpályán 14-szeres vb-győztes úszó kiemelte, még többet kell edzenie ahhoz, hogy tovább javuljon, ugyanakkor a sok negatívumtól eltekintve jót tett a szervezetének az idei pihenő.
    “Ezt nem nagyon ismertem be eddig. Viszont most egyáltalán nincsenek fizikai fájdalmaim, ami kicsit furcsa, hiszen korábban sokat fájt a vállam, de erről direkt nem is akartam beszélni” – tette hozzá.

 

    Hosszú Katinka szerdán a 100 hát döntőjében biztosan ott lesz – a délelőtti programban 200 méter pillangón kerülhet a fináléba -, és mint mondta, óriási “lutri lesz az a futam.”
    Hosszú a harmadik idővel jutott a 100 méter hát döntőjébe, ebben a számban is címvédőként, valamint világcsúcstartóként érdekelt.

 

 

 


hozzászólok