2024. 28. Valéria

Sport

Hosszú Katinka kilenc egyéni számban indul a koppenhágai rövidpályás EB-n

MTI,Index | 2017. December 11. 12:17:24 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A Magyar Úszó Szövetség tájékoztatása szerint Koppenhágában 32 magyar versenyző vesz részt, akik az előzetes tervek szerint 103-szor állnak rajthoz egyéni számokban. A magyarok a házigazdák és az olaszok mögött a harmadik legnépesebb csapatot alkotják. A magyar csapat vasárnap megérkezett Koppenhágába, és már túl van az első edzésen.

 

 

Katinka már Koppenhágában van Fotók: Magyar Úszó Szövetség facebook oldala

 

    A végleges nevezési lista alapján a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú címvédőként ugrik majd vízbe 100, 200, és 400 méter vegyesen, valamint 100, 200 és 50 méter háton, míg 100 és 200 méter pillangón regnáló világbajnokként áll rajtkőre, e mellett 400 méter gyorson méretteti meg magát. – írta az MTI

 

Rajta kívül a bajai származású Gyurinovics Fanni is teszteli magát keményen, ő hat rajtot vállalhat – már a váltók mellett, hiszen mindegyik távon lesz csapatunk az előfutamokban.

 

Gyurinovics Fanny
 

A Bajai Spartcaus SC 17 éves kiválósága Kalmár Ákos pedig  400m gyorson, 1500m gyorson, 50m pillangón indul. Ákost mestere Pass Ferenc is elkísérte Dániába.

 

Kalmár Ákos

 

 

 

 

 

 

Egy kicsit más lesz ez az Európa-bajnokság, mert most nem ketten vagyunk Shane-nel,

hanem az Iron Aquatics két másik úszója is bekerült a csapatba – nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok úszónő Hosszú Katinka az Index.hu-nak

Hozzátette, már a Világkupán is jobban izgult az ő úszásukért, mint a sajátjáért.

“Az ember azt gondolná, hogy ez stresszesebb, de inkább leveszi a terhet a saját szereplésemről, mert nem csak az én úszásomat nézem, hanem megoszlik a figyelem, a nyomás. Persze a felelősség is több, mert ez nem játék, kikerülni egy Európa-bajnokságra iszonyatos munkát igényel, és nem csak az elmúlt pár hónapról beszélek, hanem hosszú évekről, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy sikerül a verseny. Most is azt mondom, amit mindig szoktam, vagy nyerünk vagy tanulunk, és így fogunk a jövőre nézni.”

 

Hosszú szerint jó lenne szépen zárni az évet, mert  az idei rövid pályás szezonban még nem igazán tudta megmutatni, amire készültem, és benne maradt egy csomó eredmény. Reméli, hogy ez most kicsúszik majd egy-két egyéni csúccsal.

“Ami ugye az én esetemben világcsúcsot is jelent. A cél ez, de itt világcsúcsról beszélünk, amihez mindennek össze kell jönnie, egy forduló és már elúszott.”

 

Az Iron Aquatics vezetőedzője, Shane Tusup megbetegedett, emiatt kénytelen volt lemondani az utazást, de versenyzőit maximálisan felkészítette az előttük álló feladatra.

 

 

 

hozzászólok