2024. 26. Ervin

Sport

Győzött a Baja

Antal Tibor | 2019. Március 23. 19:07:54 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Szombaton hosszú idő után rendeztek újra felnőtt bajnoki labdarúgó mérkőzést Baján a Vasvári Pál utcában, hiszen a BLSE ugye megszűnt, az újonnan alakult Bajai SK –  Bajaszentistván pedig eddig tavaszi hazai meccseit a szigeti műfüvesen játszotta.  Most viszont a “centerpályán” fogadta a Kunbaját. Azt túlzás mondani, hogy nagy volt az érdeklődés, de a találkozót a volt miniszterelnök, a bajai származású Bajnai Gordon is megtekintette. Egyben azért mindenki biztos lehetett a mérkőzés előtt is, hogy bajai győzelem lesz. A kérdés csak az volt, hogy bajai, vagy kunbajai.

 

 

Nos, a derbit végül a kunbajaiak nyerték 2 – 1-re, akik igazából már nem is kunok, hanem inkább szerbeknek mondhatok, hiszen az egyesületben nem kevesebb, mint 18 (ifistákkal együtt) szerbiai játékos szerepel. Mint megtudhattuk vannak köztük vajdasági magyarok, szerbek, koszovóiak és román származásúak is. Leigazolásuk a határ közelségéből adódó jó kapcsolatokkal magyarázta. Az eset amúgy nem egyedi, több határmenti település is hasonlóan sok vajdasági légióssal áll fel.

 

 

Ezzel kicsit előreszaladtunk az összefoglalóval, de mindenféleképpen szólnunk kell arról, hogy az első félidő 8. percében Goran Tatalovic 18 méterről elvégzett védhetetlen szabadrúgás góljával szerzett vezetést a Kunbaja, míg a 32. minutumban egy baloldali támadás végén Ugljesa Kovac gurította el a labdát Székely Csaba mellett, így 0-2-vel fordultak a csapatok.

 

 

A második félidőben jobbára a vendég térfelen pattogott a labda, de igazán nagy helyzetek nem adódtak. A 65 percben aztán egy szögletet követően előbb kijött a kapufáról a labda, a kipattanónál pedig Baladin Dominik ugrott legmagasabbra, és a nagy kavarodásba a hálóba stukkolta azt 1 – 2.

 

A bajai gól előtti pillanat

 

Négy perccel később egy kakaskodás után Nébl Martin és Dobrivoje Drcevic mehetett előbb zuhanyozni, így 10 főre csökkent a gárdák létszáma.

 

Lassan összejárnak a családok is

 

A hátralevő időben próbálkozott a Baja, de a Kunbaja szívósan védekezett, és ezzel elvitte mind három pontot a Vasváriból.

 

Edzői értékelések:

 

 

 

A forduló további eredményei:

 

Tompa – Híd SC 1 – 3

Bácsborsód – Sükösd 4 – 2

Géderlak – Hajós 4 – 1

Mélykút – Borota 2 – 6

 

Vasárnap játszák:

 

Nemesnádudvar – Felsőszentiván

Érsekcsanád – Szeremle

Dusnok – Hercegszántó

 

 

 

A tabella állása:

 

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

Facebook galériánk: itt.

 

 

 

hozzászólok