2024. 19. Emma

Sport

Faldum indulhat az Európa játékokon!

Lőrinczi Csaba | 2015. Június 03. 09:48:45 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Szabó Bence elmondta, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára olimpiai szintű szereplést vár a magyar csapattól a június 12-28. között zajló I. Európa Játékokon. Azt is hozzátette, hogy az azeri főváros olimpiai szintű rendezéssel és létesítményekkel készül az Európa Játékokra, és nincs kétsége afelől, hogy a magyar sportolók az esemény rangjához méltón teljesítenek majd.

Az azeri fővárosban 26 vízilabdázó, 22 birkózó, 20 kajak-kenus, 17 cselgáncsozó, 17 vívó, 16 úszó, 14 ökölvívó, 12 sportlövő, 12 strandlabdarúgó, 8 szinkronúszó, 6 aerobikos, 6 asztaliteniszező, 6 tornász, 5 triatlonos, 5 kerékpáros, 2 műugró, 2 tekvondós, 2 tollaslabdázó, 1 ritmikus gimnasztikázó és 1 karatézó képviseli a magyar színeket.

Bajai sportoló is lesz a magyar csapatban. Ő nem más, mint a jövő évi olimpián is indulásra esélyes Faldum Gábor. A Mogyi SE válogatott triatlonistája június 14-én áll rajthoz Azerbajdzsánban, ahonnan siet majd haza, a június 20-21-én rendezendő bajai trialonversenyre.

 

 

Faldum Gábor beszámolója a londoni WTS-versenyről:

A hétvégén Londonban rendezték a WTS 6. futamát. Nagy nyugalommal, jó hangulatban érkeztem Anglia fővárosába. Az idei évben először edzőbám és egy kisebb szurkolótábor tartott még velem. A körülmények tökéletesek voltak a túránk alatt, utazás, étkezés hibátlan, nagyon szép nagy apartmanban laktunk az egyetlen probléma csak az volt, hogy lemaradtam a Giro közvetítéseiről. :-)

 

 

Az egész versenyt a Hyde Parkban rendezték. A tó vize 16 fokos volt, szeles eső utáni időjárás várta a versenyzőket. Az úszás elején úgy éreztem, hogy jól tartom az iramot a mezőnnyel. Az első bója előtt eszméltem rá, mikor hátranéztem, hogy teljesen utolsó vagyok. Belső oldalra váltva “kicsit” kétségbe esve próbáltam menteni a menthetőt, végül középmezőnyben értem partot.

Kerékpáron jól éreztem magam, a kigyorsítások nem viseltek meg. Peti szerint pont ennek az ellenkezője volt az arcomra írva. A 18 fős szökevénysor a középső szám végére egy 35 másodperces előnyre tett szert. Jó depózásomnak köszönhetően kicsit óvatosabban kezdhettem, de még így is kényelmetlen volt a tempó. 2,5 kilométert tudtam futni a második sor legjobbjaival, amikor megadtam magam. A végén egy ritmusváltással még pár helyet tudtam hozni, így 32 lett a vége.

Forrás:www.mogyitriatlon.hu

hozzászólok