2024. 2. Zsigmond

Sport

Ezüstszezon után nagy bajban van a Bajai LC

| 2023. November 20. 09:19:02 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Bajai LC labdarúgócsapata a 2022–2023-as szezonban remek szerepléssel második lett a Bács-Kiskun vármegyei I. osztályban, a jelenleg is zajló idényben azonban bukdácsol, a kiesés ellen küzd. Hiányoznak a gólok.

Magasból a mélybe

Aki követi a labdarúgás élő eredmények alakulását, az tudja, hogy percről percre is változhat egy csapat sorsa, helyzete. Ha innen nézzük, nem meglepetés, amikor egy gárda fut egy kiváló szezont, majd a következőben alaposan alulteljesít, mégis furcsa, ami a 2023–2024-es idényben a Bajai LC együttesével történik.

De indítsunk egy kicsit korábbról: bár a bajai foci volt már magasabb polcon, az előző idényre nem lehetett panasz, hisz ezüstéremmel zártak a vármegyei I. osztályban. A Kiskunfélegyháza első helyéhez nem sok kétség férhetett, a bajaiak így a második pozícióért csatáztak nagyot a Jánoshalmi FC és a Bácsalmási PVSE csapataival. A bajaiak remekül hajráztak a szezon végén, a riválisok viszont több meglepő vereséget is összeszedtek, így a BLC szerzete meg az ezüstöt. Ez azonban a jelenlegi helyzetben csak a dicső múltnak tűnik…

Gólínség az elejétől kezdve

A 2023–2024-es idény pocsékul indult, majd nem volt sokkal jobb a folytatás sem. Kezdésnek jött két döntetlen, előbb az SC Hírös-Ép Egyesület, majd a Jánoshalmi FC ellen, ráadásul mindkettő 0–0 lett. Ezt követte egy 1–0-s vereség hazai pályán, a Soltvadkerti TE ellen, majd egy 2–0-s kudarc a Kiskőrösi LC vendégeként. Az első négy fordulóban nem lőttek gólt.

A folytatásban sikerült betalálni, ám az Anda Kalocsa FC vendégeként így is kikaptak 3–1-re, ezt követte viszont az első siker, a Kecskeméti LC ellen hazai 2–0. És ha egy üzlet beindul – a Bácsalmási PVSE ellen azonnal meglett a második diadal, a 3–2-re megnyert találkozón ráadásul a közönség is remekül szórakozhatott. A bajaiak 2–0-ra vezettek a kiesési rangadón, ám a második félidőben egyenlíteni tudott a vendégcsapat, hogy aztán a hajrában Bányai Dániel István megszerezze a győzelmet jelentő találatot. Ezt követően két 3–0 következett:

  • ennyire kaptak ki a Kunbajai SE-nél,
  • majd ennyire verték a Kecel FC csapatát.

A cikkünk írásakor ez volt az utolsó bajai siker, hiszen a keceli mérkőzést követően a Harta ellen egy csúnya, 5–1-es zakó, majd a Lajosmizsei VLC ellen egy szoros, 2–1-es kudarc volt soron.

Mit mutat a tabella?

A tizenöt csapatos mezőnyben a bajaiak a tizenharmadik helyen állnak, és bár a tizenkettedik Tiszakécskei LC II. gárdájának ugyanannyi pontja van, ennél feljebb lépni nehezen lehet, már a középmezőny is messze található. A Bácsalmási PVSE még nem tudott nyerni, mindössze két pontot szereztek, így az utolsó hely nem fenyegeti a bajaiakat, ám az, hogy ennyire hátul vannak a tabellán, így is szomorúsággal töltheti el a nagy múltú egyesület szurkolóit.

Javítani azért még van lehetőség: elmaradt meccseket is pótol a gárda, illetve ott lesz a tavaszi szezon, amikor tovább lehet gyűjtögetni a pontokat. Az eddigi tizenegy meccsen szerzett tizenegy gól mindenesetre csapnivaló teljesítmény, a leggyengébb a bajnokságban. Bölcskei Gábor Tibor ebből hárommal vette ki a részét, Baladin Dominik és Nébl Martin pedig kettőt-kettőt szerzett. A győzelmekhez biztos, hogy a folytatásban több kell a támadószekciótól.

hozzászólok