2024. 2. Zsigmond

Sport

Győzelem jó szélben

Antal Tibor | 2023. November 18. 16:14:39 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Nébl Martin csatája a labdáért Fotók:Pulai Zsóka

Szombaton a Vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság őszi utolsó fordulójában a Bajai LC az Akasztót fogadta. No nem hagyományos hazai pályáján a Vasvári Pál utcában, hanem a Petőfi – szigeti műfüves pályán. Az első félidőben a vendégeket támogatta a szél, gólt azonban nem láthattunk, szünetre 0 – 0-ás eredménnyel mentek a csapatok.

Sztruhák Kristóf kapuja érintetlen maradt

A második félidőben aztán a hazaik már éltek az időjárás okozta “légi fölényükkel” és háromszor is beköszöntek. Előbb Baladin Dominik 11-ből volt eredményes, majd egy Bölcskei Gábor a 16-os előtti keresztbe szólója ért gólt, végül ismét a kapitány Baladin Dominik talált be, immár akcióból a rosszul kimozduló vendég kapus mellett. A végeredmény tehát Bajai LC – Akasztó FC 3 – 0

A mérkőzés után Koch Tamás a bajaiak trénere így értékelt:Az első félidő igazságos 0 – 0 volt. Széllel szemben játszottunk, nem igazán tudtuk kihozni a labdát, de nem volt nagy gond hátul, ki tudtuk védekezni a félidőt, egyenrangú ellenfelek voltunk. A második félidőben nekünk segített a szél, és egy szöglet utáni felfejelt labdát akartak kirúgni a védők, de Szeibertet találták el, ami egyértelmű 11-es volt véleményem szerint. Dominik berúgta, és utána már tudtuk azt játszani amit szeretünk, és magabiztosan hoztuk le a meccset. Az őszi szezonnak azonban a számunkra még nincs vége a kupaszereplés miatt ugyanis még van hátra két mérkőzésünk. Jövő héten megyünk Kiskunfélegyházára, utána sajnos úgy jön ki, hogy egy hét kimarad és majd december 9-én a Tiszakécske fiókcsapata érkezik hozzánk. Nagy a tét, mert ha ezeket a meccseket még tudnánk hozni, akkor felérhetnénk a középmezőnyhöz, és akkor talán bízhatnánk egy sikeresebb tavaszban. A Félegyháza nem annyira kimagasló csapat, mint az előző években volt, úgyhogy bízom benne hogy van esélyünk, de én úgy látom, hogy 14 csapatból 10 legalább hasonló erősséget képvisel, mint ez a mai nap is látszott, hiszen az Akasztó ugye 6. volt tipikus középcsapat, Az sokat lendített, hogy tudtunk vezetni. Múlt héten is megvoltak a lehetőségek 1 – 1-nél Lajosmizsén. Ha ott betalálunk akkor valószínű 3 ponttal távozunk, így vereség lett a vége. Ma viszont nekünk volt szerencsénk a kapu előtt a két hasonló erősségű csapat közül.

A forduló többi szombati eredménye:

Tiszakécskei LC II – Kiskőrösi LC 3 – 0

Kecskeméti LC – Kiskunfélegyháza 1 – 2

Kunbaja – Harta 2 – 2

Vasárnap játsszák:

Kecel FC – Lajosmizse VLC

Bácsalmási PVSE – Hírös Ép Egyesület

Anda Kalocsa – Sotvadkerti TE Soltút

A tabella állása:

Forrás:adatbank.mlsz.hu

hozzászólok