2024. 2. Zsigmond

Sport

Ez nagy zacskó volt

Antal Tibor | 2023. November 04. 16:54:19 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szombaton a vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság XIII. fordulójában a Bajai LC a Hartát fogadta a Vasváriban. A találkozó előtt minden hazai drukker abban reménykedett, hogy az előző heti idegenbeli győzelem után ismét begyűjti a 3 pontot a Sugovica – parti gárda, és ezzel folytatja a felzárkózást a középmezőnyhöz. A kupaszereplés miatt elmaradt meccsek bepótlásával meg majd még tovább zárkózik.

Nem így történt. Bár rögtön egy kihagyott hazai helyzettel kezdődött a mérkőzés gyorsan átvették a vendégek a kezdeményezést, és már az első negyvenöt percben Dunai, Fekete és Pribék révén három gólos előnyt szereztek. Szünetben aztán Koch Tamás próbálta rendezni a sorokat, ami mint később kiderült nem igen sikerült. Bár még ha szerencsés körülmények között, de az 58. perceben egy öngól révén jött a szépítő találat, a vendégek két percre rá Ivacs Gábor Balázs szabadrúgásával ismét betaláltak, így újból három gólosra nőtt a különbség 1 – 4.

A hartaiak örülhettek a Vasváriban

Bár még volt hátra bő fél óra, a 4 – 1-gyel gyakorlatilag vége volt a mérkőzésnek. Bár Koch Tamás még 19-re lapot húzva feltolta a csapatot, és szögleteknél is csak egy valaki maradt hátul biztosítani, nagyobb helyzeteket nem tudtak kialakítani. A hartai kontrákban azonban így mindig benne volt a gól. A kegyelemdöfést a 87. percben kapta a gárda, ekkor egy kontra végén a vendégek csatára Ivacs Gábor Balázs egy lövőcsellel elküldte védőjét a tizenhatoson belül, majd higgadtan tekerte a labdát a hosszú felsőbe kialakítva az 1 – 5-ös végeredményt.

Bajai LC – Harta SE 1 – 5 (0 – 3)

Vezette: Sebestyén (Apró, Rosta)

Gólszerzők: Mihály (öngól) ill. Ivacs 2, Dunai, Farkas, Pribék

Edzői értékelések:

Koch Tamás (Bajai LC): Nagyon csalódottak vagyunk, egyáltalán nem erre számítottunk. 5 – 1-es hazai vereségre nem is emlékszem az elmúlt időkből. Nagyon enerváltan, gyengén játszottunk, igazából az elején már 20 másodperc után a kapussal álltunk szemben, de kihagytuk, aztán 1 – 0-nál megint egy ugyanilyen lehetőségünk volt, de az is kimaradt. Utána nem tudtunk mit kezdeni a Hartával, a lehetőségekkel nem éltünk, hátul pedig nagyon szellősen védekeztünk. Aztán ahogy hátrányba kerültünk egyre jobban ki kellett támadni, ezt a Harta jól kihasználta. Még visszajöhettünk volna a mérkőzésbe, kaptunk az ellenféltől egy ajándék gólt, de két perc múlva jött a szabadrúgás góljuk, és ezzel pszichésen is minden eldőlt. Nagyon csúnyán nézett így ki ez a mérkőzés, van egy hetünk rá, hogy összeszedjük magunkat, a jövő hétvégén Lajosmizsére utazunk. ott mindent el kell követnünk, hogy kiköszörüljük ezt a nagyon csúnya csorbát.

Csehi Tamás játékosedző (Harta SE): Nyilván elégedett vagyok, mert elég sok problémánk volt az előző időszakban, megmondom őszintén nem vártam ilyen jó teljesítményt a csapattól, mert ez az őszi szezon nem úgy sikerült, de azt hiszem ezzel az egymás utáni két győzelemmel megindulunk egy kicsit felfelé, a játékosoknak az önbizalmát visszaadja, mert azt gondolom, hogy jó csapatunk van, csak ez az elmúlt időszak nem úgy sikerült ahogy szerettük volna. Sok sikert kívánok a bajának.

A forduló többi eredménye

Tiszakécske II – Kiskunfélegyháza 7 – 1

Kecskeméti LC – FC Hirős – Ép 2 – 2

Kunbaja – Kecel FC 4 – 2

Vasárnap:

Kiskőrös – Soltvadkerti TE

Bácsalmás – Lajosmizse

Anda Kalocsa – Jánoshalmi FC

A tabella állása

Forrás:adatbank.mlsz.hu

hozzászólok