2024. 2. Zsigmond

Sport

Andrási Márton 9.helyezett lett a EB-n

Mogyi Bajai Judo Club Facebook oldala, MTI | 2023. November 03. 20:20:20 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:World Judo.com

Felnőtt Európa Bajnokság, Montpellier (FRA) 2023. november 03-05.

Andrási Márton kiváló judoval, nagyszerű küzdeni tudással nem vallott szégyent Európa idei judo csúcseseményén. A legjobb 16 közé jutásért, erős, kellemetlen ciprusi ellenfelét verte wasaarival. A legjobb 8 közé jutásért sajnos vereséget szenvedett, a későbbi bronzérmes francia ellenfelétől. Az igazsághoz tartozik, hogy számunkra érthetetlen módon, nem adtak meg egy kontra technikát Mártonnak (ezzel egyenlő lett volna a mérkőzés)!

Nagyon büszkék vagyunk rá!! Lépésről-lépésre haladunk előre a kitűzött céljaink felé!Hajrá Márton!- írta a Mogyi Bajai Judo Club közösségi oldalán.

Gratulálunk!!!

-Elsőként Andrási Mártont szólították tatamira, aki a ciprusi Petrosz Krisztodulides-szel kezdett a 32 között. A Mogyi Bajai JC versenyzője – aki februárban harmadik lett a szófiai világkupa-viadalon – hat percig tusakodott 18 éves riválisával, majd egy válldobásra kapott vazaarival lezárta a hosszabbításos meccset.
    Nem sokkal később már ismét Andrási következett, méghozzá a hazai közönség előtt szereplő Romain Valadier Picard ellen. A tavalyi, budapesti Grand Slamen bronzérmes francia másfél perccel a vége előtt fejenátforgatást mutatott be a magyaron, erre ippont kapott, amit hamarosan visszaminősítették vazaarinak. Ez az előny azonban végig megmaradt, így Andrási számára befejeződött az Eb.”-jelentette az MTI.

hozzászólok