2024. 25. Márk

Sport

Épül az Aréna

Antal Tibor | 2022. Augusztus 10. 09:21:13 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kötelező sisak, és mellény fent

Szerda délelőtt Nyirati Klára tartott bejárást az épülő jég- és szabadidőcsarnoknál a Petőfi – szigetben, így kapva kaptunk mi is az alkalmon, hogy végre belülről is egy kicsit megcsodáljuk, hogy fog kinézni. A polgármester asszony Ferenczi Gellért idegenvezetésével tudhatta meg a legfontosabbakat, és később minket is a megrendelő egyesület elnöke tájékoztatott a részletekről.

A küzdőtér

A csarnok a Balu TSE utánpótlás jégkorong csapat TAO-s támogatásából 1.8 milliárd forint + ÁFÁ-ból épül, amit a Magyar Jégkorong Szövetség jóváhagyott. A kivitelező a fővárosi Ineton Kft., akik és alvállalkozóik várhatóan 2022. novemberére – decemberére végzik el a munkálatokat, de a tervek szerint a küzdőtér és vele együtt a jégpálya már novemberre el fog készülni. Így az idei szezonnyitó már itt lesz, az eddig megszokott sátrat már nem fogják felállítani.

Itt lesz a bejárat és a kiszolgáló helyiségek.

A főrészen lesz a szabvány 56×26 méteres nagyságú 290 cm. magas palánkkal körülvett jégkorongpálya egy 200 fős lelátóval, a másik részen lesz a bejárat, ahonnan megközelíthető a 8 db. öltöző, az edzőterem, és büféző élményekre is lehet számítani. A jégpálya szezonon kívül kb. 5 hónapig nem fog üzemelni, ekkor a palánkokat elbontják, és egy olyan trambulinokkal, ugrálóvárakkal – ugró alkalmatosságokkal, görkorcsolyapályával felszerelt játszóház lesz, amik országszerte nagyon népszerűek.

Az autós bejáró a kerékpároshíddal szemben lesz, ahol 41 parkolót is kialakítanak, de tervezik az erdőn keresztül egy gyalogos útvonal megépítését is, hogy ne kelljen akkorát kerülni a város felől az iskolásoknak. A leendő csarnoknak még nincs neve, de divatosan inkább arénának nevezné az építtető, aki hozzátette, szívesen látnának egy névszponzort is ez ügyben.

Az erdőn keresztül rövidíthetnének a gyalogosok

A csarnok a XXI. század összes technológiáját felvonultatva, mindent újrahasznosítva energiatakarékos lesz, ennek ellenére a várható energiaárak még sok fejtörést okoznak a leendő üzemeltető egyesületnek. Bár a tetőn végig napelemeket helyeznek el, ezek kb. csak a jég előállításhoz szükséges energia 20%-át tudják biztosítani.

A tervek szerint kívülről nem a jelenlegi főként szürke szín lesz jellemző az épületre, hanem még kap egy barna bordázatot, ami jobban beleillik az erdős háttérbe.

hozzászólok