2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Százados szeretne lenni Hosszú Katinka

MTI | 2022. Augusztus 10. 15:02:46 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, Sarah Sjöström olimpiai bajnok svéd úszó, Federico Burdisso olasz úszó, Marta Fiedina ukrán szinkronúszó és Chiara Pellacani olasz mûugró (b-j) a vizes Európa-bajnokság kezdete elõtti napon tartott sajtótájékoztatón Rómában 2022. augusztus 10-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Csütörtöktől Rómában rendezik a vizes Európa-bajnokságot, melyen a medencés és nyíltvízi úszók mellett a szinkronúszók, műugrók és óriás-toronyugrók mérik össze tudásukat.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka saját bevallása szerint nem volt csúcsformában a világbajnokságon, ennek ellenére 400 méter vegyesen, melyen negyedik lett, az egyetlen európaiként került a döntős mezőnybe. A 33 éves klasszisnak így jó esélye van arra, hogy gyarapítsa a nagy világversenyeken eddig szerzett érmei számát (olimpia, vb, Eb), és közelebb kerüljön az általa kitűzött 100-as cél eléréséhez. A jelenleg 96 medálnál járó Hosszú egy aranyéremmel utolérné Cseh Lászlót az egyéni Eb-sikerek tekintetében, ezzel a pályafutását a tokiói olimpiát követően befejező versenyzőt beérve kerülne a magyar örökrangsor élére.
    

hozzászólok