2024. 19. Bánk, József

Sport

Derekasan szerepeltek

BSSC | 2019. Május 19. 22:16:11 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 
 
 

Derekas Flóra és Derekas Petra

 

Elindult az idei evezős vízi versenyszezon. Március 23-án Csepelen rendezték a tavaszi hosszútávú versenyt, melyen jól szerepeltek a Bajai Spartacus Sport Club evezősei. A Derekas Ambrus, Szalai Andor egység férfi ifjúsági könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesben (perorban) aranyérmet, a Balogh Zsófia, Végh Nóra egység női felnőtt perorban ezüstérmet, a Derekas Flóra, Derekas Petra egység női serdülő perorban bronzérmet nyert, Szőllősi Balázs az ifjúsági könnyűsúlyú egypárevezősök népes mezőnyében éppen csak lecsúszott a dobogóról, megszerezve a negyedik helyezést.

 

Következő állomás az első válogató verseny volt, ahol az előfutamokat követően a Derekas Ambrus, Szalai Andor egység a B döntőben első lett, így a versenyt az 5. helyen zárták. A női felnőtt könnyűsúlyú peror versenyszámban aranyérmet a Bartos Adél, Döbröntey Réka egység, ezüstérmet a Balogh Zsófia, Végh Nóra egység szerezte meg. A Derekas Flóra, Derekas Petra egység a serdülő női perorban két szolnoki egység által közrefogva ezüstérmet szerzett. Ők a 3. helyen végzett szolnoki egységgel együtt serdülő négyesben fogják Magyarországot képviselni a június 7-én Velencén rendezendő Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV). A lányok Bartos Nándor felkészítésével jelenleg minden hétvégét kihasználnak a szolnokiakkal való közös edzésre, megragadva a köztes időszakban kínálkozó versenylehetőségeket is. Így április 27-én a teljes serdülő válogatott Belgrádban versenyzett a Szerb Kupa I. fordulójában.

 

 

A május 4-én és 5-én megrendezett Belgrádi Nemzetközi Regattán Bartos Nándor tanítványai szerb és bolgár klubcsapatokkal mérhették össze erejüket és végül minden induló érmes helyezést szerzett. Az első napon Derekas Ambrus és Szalai Andor férfi ifjúsági perorban ezüstérmet szerzett, majd a második napon Szőllősi Balázs Duboviczki Miklóssal, a Mohácsi Torna Egylet versenyzőjével alakított egységben, kétpárevezős (dubló) versenyszámban állhatott a dobogó második fokára. A BSSC fiatal sportolói a továbbiakban a beinduló hazai bajnokságokra, illetve a válogatottak ezen felül az ORV-re készülnek.

 

 


hozzászólok