2024. 28. Hajnalka

Sport

Csak a képhiba miatt kellett izgulnunk

Antal Tibor | 2019. Július 28. 14:42:44 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Fotók:MTI

 

A koreai úszó világbajnokság utolsó napján ismét szoríthattunk Hosszú Katinkáért. 400 vegyesen abszolút esélyesként ugrott medencébe, hiszen az előfutamban 2 másodpercet vert már a másodikra is, nem mellékesen pedig ő a szám címvédője, világcsúcstartója, és regnáló világbajnoka is. 100 pillangó után még a japán Ohashi fordult elsőnek, a hátúszás közben azonban már Katka volt az élen. A mellúszás volt a legizgalmasabb, legalábbis nekünk tévénézőknek, hiszen elment a kép, de mire visszajött már több mint egy testhosszal vezetett a mi lányunk. A gyorsúszásra pedig már semmi kérdés nem maradt, Katinka 4.30.39-es idővel két testhossz előnnyel lett 2009, 2013, 2015 és 2017 után ismét világbajnok 400 vegyesen, ősszesen pedig kilenc VB aranynál jár.

 

 

 

A második helyen a kínai YeShiven, a harmadikon a japán Ohashi végzett. Ezzel Katka 2 aranyéremmel és egy 8. helyen (200 hát) zárat a VB-t  “Hosszú pályafutása során ötödször, sorozatban negyedszer nyerte meg ezt a számot, ezzel duplán is történelmi sikert aratott: ő lett az első női úszó, aki egy számban ötször diadalmaskodott, a sportágban pedig elsőként sorozatban négyszer nem talált legyőzőre 200 és 400 méter vegyesen sem.” – írta az MTI.

 

Kalmár Ákos Fotó:MTI

 

De ne feledkezzünk meg Kalmár Ákosról sem. A  Bajai Spartacus SC országos bajnoka szombaton 1500 méter gyorsúszásban a 12. helyen végzett, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy megúszta az olimpiai A szint időeredményét, így jövőre ott lehet Tókióban. Ákos edzője Pass Ferenc.

 

 


hozzászólok