2021. 8. Mihály

Közélet

Két játszótér is épül Bácsbokodon

Antal Tibor | 2019. Július 25. 16:35:09 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Fotók: Kovács László

 

Elkezdték Bácsbokodon a játszótérbővítési program megvalósítását. A Mátyás király utcai játszótér új elemei már elhelyezésre kerültek, de még nem lehet használni őket. Ennek oka, hogy a játékok többsége beton alappal rendelkezik, így a nem megfelelő megkötés esetén  balesetveszélyessé válhatnak.

 

 

De nemcsak a Mátyás király utcában bővül a játszótér, hanem hamarosan a focipálya melletti piknik parkban is. Sőt egy új sportpark is létesül. A részletekről Kovács László polgármestert kérdeztük:

 

 

– A sportpark a Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Program keretében épül meg. A kivitelezésre irányuló együttműködési megállapodást – a területfelmérést és kijelölést követően – június elején aláírtuk a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt-vel. Innentől kezdve a dolgunk, hogy várjuk a kivitelezőt. A játszóterek a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetett VP6-19.2.1.-32-1-17 azonosítószámú, „Települések élhetőbbé tétele” című kiírás keretében kerülnek megvalósításra.
 
 
– Mind két játszótér pályázatra 6 millió Ft támogatás került megítélésre. A Mátyás király utcai szabadidőpark bővítésére Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata pályázott sikerrel. Itt az alábbi játékok kerültek telepítésre a héten: drótkötélpálya, kötélalagút, 8 személyes forgó, függeszkedő forgó,forgó fészek, baba-mama hinta,és egy befordított rugós játék. Emellett  négy . négy napelemes kandeláber és fémvázas pad is ki lett helyezve.
 
 
– A sportpálya melletti Piknik Park bővítésére a Bácsbokodi Német Nemzetiségi önkormányzat pályázott sikerrel. Itt az alábbi eszközök kerülnek telepítésre jövő héten: Négytornyú vár, baba mama hintával, mászófalakkal, csúszdákkal, lengő híddal, bújó csővel, amőbával egy- egy  8 személyes  forgó, négyüléses kétrugós mérleghinta, 2 lapüléses hinta, rugós fészek, és itt is rendszerbe lesz állítva két  napelemes kandeláber.
 
 


hozzászólok