2020. 29. Mihály

Sport

Bravó Roland!

MTI | 2020. Feburár 07. 20:16:06 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

2020. február 7. Gálos Roland (pirosban) és a francia Samuel Kistohurry a 64. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny férfi 57 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 2020. február 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Gálos Roland megnyerte az 57 kilogrammos kategória versenyét, míg a másik két magyar döntős, Nagy Tímea (75 kg) és Kovács Richárd (63 kg) ezüstéremmel zárt a debreceni 64. Bocskai István ökölvívó emlékversenyen.
    A harminc ország több mint kétszáz versenyzőjét felvonultató viadal pénteki zárónapjára már csak az öt női és nyolc férfi döntő maradt.
    A Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE versenyzője, Gálos Roland már a hétfői nyitónapon is bokszolt, így negyedik meccsére készült. A megerőltető menetelés ugyanakkor nem látszott meg a teljesítményén, kemény, kifejezetten élvezetes meccset vívott a francia Samuel Kistohurryval.

Az összecsapáson mindketten sokat ütöttek, beleálltak a harcba, és nyílt a bokszban sokat is találtak. A kiegyenlített mérkőzés végén megosztott pontozással nyert Gálos.    A magyar csapat az egy arany- és két ezüstérem mellett négy bronzérmet (Szűcs Szabina 57 kg, Fodor Milán 63 kg, Harcsa Zoltán 75 kg, Hámori Ádám 91 kg) szerzett, amivel Balzsay Károly szövetségi kapitány elégedett volt.
    “Az látszott, hogy mindenki munkából érkezett a viadalra, az egész mezőnyön érződött, hogy a bunyósok nem igazán élesek, nem olyan dinamikusak mint csúcsformájukban” – kezdte értékelését az MTI-nek a szakvezető, utalva arra, hogy március közepén Londonban rendezik az európai olimpiai kvalifikációs viadalt, és mindenkinek az van most fókuszban.
    “Ezzel együtt ez egy fontos verseny volt, egy erős mezőnyben tudtuk lemérni, hogy hol tartunk. Nyilván a döntősöket külön ki kell emelni, mindhárman extrát nyújtottak. Gálos Rolandnál örvendetes, hogy ütésszámban egyértelműen előrelépett. – mondta.

    A szakvezető elmondta, hogy a londoni indulók névsora várhatóan március elején lesz végleges, addig pedig még egy külföldi edzőtábor vár a válogatott bő keretére.


 

Budapest, 2020. február 7. A gyõztes Gálos Roland a 64. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny férfi 57 kilogrammos súlycsoportjának eredményhirdetésén a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 2020. február 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Frissítés:

Gálos Roland megkapta a legjobb magyar versenyzőnek járó különdíjat is!

hozzászólok