2024. 25. Márk

Sport

Bajnok a Bajaszentistván!

Antal Tibor | 2018. Május 13. 14:20:13 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szombaton magabiztos 6 – 0-ás győzelmet aratott a Bajaszentistván Kunfehértón, és ezzel egy fordulóval a vége előtt matematikailag megnyerte a megyei III. osztály déli csoportjának küzdelmeit. Ezzel egy év után visszajutott a megyei II. osztályba, és vállalni is fogja az indulást. A bajnoki cím kapcsán az edzővel, Szólik Gáborral beszélgettünk.

 

Szólik Gábor

 

– Gyakorlatilag a dunafalvi mérkőzés után eldőlt a bajnokság, hiszen a győzelemmel olyan előnyünk maradt, hogy egy kisebb botlás is még belefért volna. Ennek ellenére hozni akartunk minden meccset, hogy ne rontsuk el az addigi jó teljesítményünket. Gratulálok a játékosaimnak, mert tegnap sem úgy játszottak, mintha már páholyban lennének, hanem beleadtak mindent.

 

– Lesz valami ünneplés az utolsó hazai meccsen jövő vasárnap (V.20. 17 óra) a Vaskút ellen?

 

– Reményeink szerint a mérkőzés után a szövetségtől valaki átadja az érmeket, és persze utána lesz közös ünneplés is.

 

–  Ki tud emelni valakiket az éves teljesítményük alapján?

 

Vedelek Zolit mindenképpen, aki a szezon legjobbja volt. Mind hozzáállásban, mind edzésmunkában, és a mutatott játékban is, aki igazi motorja volt a csapatnak. Rajta kívül Holczer Csabát is aki eddig 39 gólt szerzett, és minden bizonnyal a szezon gólkirálya lesz.(Csaba mellett egyébként testvére, a rendszeresen a cserepadról beszálló  László is már 5 találatnál jár – a szerk.)

 

Vedelek Zoltán a csapat legjobbja volt

 

– Vállalják a magasabb osztályt?

 

– Természetesen, ez volt a célkitűzés. A hogyan továbbot egyébként a vezetőség fogja eldönteni. Szeretnénk pár helyen megerősíteni a gárdát, és mivel a mi bajnokságunknak jövő héten vége, a megye 2-ben viszont még utána is lesznek fordulók, így meg is fogok nézni pár kiszemeltet. Köszönöm a vezetőségnek, hogy támogatott minket a szezonban, és a játékosoknak is az egész éves jó teljesítményt.

 

A megyei II. osztály állása

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

A Szentistván feljutásával gyakorlatilag visszatért a bajai foci a térképre, hiszen a BLSE felnőtt csapatának tavalyi megszűnése, és a Szentetyien kiesése után az a szégyenteli helyzet állt elő, hogy a környékbeli falvak többségének magasabb osztályban játszott a csapata, mint Baja város legjobb gárdája. Hogy igazi méltó helyére kerüljön vissza a bajai labdarúgás, ahhoz persze minimum egy megyei I. osztályú csapat kellene. De hogy ilyen jelenleg nincs Baján, arról legkevésbé a szentistvániak tehetnek, akiknek ezúton is gratulálunk a bajnoki címhez.

 

 

 

 

 

 


hozzászólok