2024. 23. Béla

Sport

Amit a Kikelet Félmaratonról tudni kell

Kikelet Félmaraton | 2020. Szeptember 15. 19:44:57 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kedves Sportbarátunk!

Rengeteg kérdés érkezett az elmúlt időszakban felénk, amiben főként arra voltatok kíváncsiak, hogy a jelen helyzetben megrendezésre kerül-e a X. Kikelet Félmaraton Baja versenyünk a módosított 2020.09.27-i időpontban.Ezzel és még több dologgal kapcsolatban szeretnénk „tiszta vizet önteni a pohárba”. A jelenlegi kormányrendelkezések alapján megengedett a sportrendezvények megtartása. Versenyünket ez alapján szervezzük továbbra is, és megtartjuk, hacsak a közeljövőben nem történik olyan intézkedés, amely ezt megtiltaná.Amennyiben mégsem tudnánk megrendezni a versenyt, úgy visszatérítjük a nevezési díj teljes összegét, vagy átvihető lesz egy következő rendezvényünkre. Ezen lehetőségekről akkor tájékoztatunk bővebben, ha a versenyt le kell mondanunk. A verseny jelenlegi időpontjának lebonyolítása mellett a versenykiírásban foglaltak szerint járunk el.Optimális esetben megrendezésre kerül a verseny, azonban nem mehetünk el néhány fontos óvintézkedés mellett.

Kezdjük a rossz hírekkel: A versenyt követően nem lesz tésztaparti. Nagyon fájó pont ez számunkra is, hiszen a város egyik kultikus ételével szoktunk kedveskedni nektek. Azonban a jelenlegi helyzetre való tekintettel nem érezzük biztonságosnak leültetni ennyi embert viszonylag kis területen és nagy csoportban. Azonban, hogy némiképp kárpótolni tudjunk benneteket, támogatóink jóvoltából minden célba érkező versenyzőt édes süteménnyel várunk.Nem lesz jótékonysági szigetkör sem a verseny előtt fél órával. Az adományokat egy erre a célra kialakított területen fogadjuk a versenyközpontban.

A jótékony cél továbbra is Péterfay Dóri látássérült lány tanulmányainak segítése.Eddig tartottak a kedvezőtlen, kényszerű bejelentéseink.

Nézzük a dolgok jobbik oldalát:Megrendezésre kerül az I. Riska Kölyökmaraton elnevezésű futás. A verseny rajtidőpontja és a helyszíne azonban némiképp változott. Célunk az lett volna a félmaratoni verseny betétszámával, hogy egy igazán családbarát versenyt szervezzünk, ahol a legkisebbek is belekóstolhatnak egy futórendezvény örömeibe, játszhatnak egy jót a kiállítóink által megtöltött expó területén, majd ugyanilyen lelkesedéssel, szüleikkel együtt szurkoljanak a „nagy” verseny célbaérkezőinek. A jelenlegi helyzetben a járványügyi ajánlásokat figyelembe véve úgy érezzük, nem lenne túl szerencsés tömeget állítani sem a pálya szélére, sem az expó területére. Ezért úgy döntöttünk, hogy az I. Riska Kölyökmaraton futást 2020.09.27-én 9:30-kor rajtoltatjuk el. A kísérőrendezvény versenyközpontja az expó elmaradása miatt a Petőfi-szigeten, a Polgármesteri Hivatal Vízitelepe előtti füves területen lesz. Az egy- ill. kétkörös futás is az itt kijelölt pályán kerül lebonyolításra. Egyedüli kiállítóként, a verseny fő támogatója, a Riska lesz csak jelen. Természetesen a célban továbbra is a Riska plüss tehene és a befutóérem várja a legkisebbeket.

Megrendezésre kerül – amennyiben újabb tiltó rendelet nem születik Magyarország kormánya részéről – a X. Kikelet Félmaraton Baja futóverseny összes egyéni és váltó futószáma: 2020.09.27-én vasárnap!A verseny biztonságos lebonyolítása érdekében hozott határozataink:

COVID19 nyilatkozat kitöltése:A rajtszámodat csak akkor tudod átvenni, ha letöltöd, kinyomtatod, aláírod majd a versenyközpontban leadod a COVID19 nyilatkozatot. Váltók esetében a váltó összes tagja nyilatkozatának leadására szükség van a rajtszám átvételéhez. A nyilatkozatot a verseny honlapjának főoldaláról letöltheted.

Rajtszámátvétel:Lehetőség szerint, előzetesen vedd át a rajtcsomagodat az esemény helyszínén, a Petőfi szigeten található Turisztikai Központ épületében. A helyi versenyzőktől kifejezetten kérjük, hogy 09.26-án szombaton 17 és 19 óra között vegyék át a rajtcsomagjukat. Kérjük, hogy tarts távolságot a sorban, kövesd a helyszínen kialakított tereléseket! Ezek figyelembevételével a 21 km-es táv versenyzői és a csoportos nevezők a bejáratól jobbra, a nagyteremben, míg a rövidebb távok versenyzői az épület bejáratától balra, a versenyközpont kistermében vehetik át a rajtcsomagjukat. A versenyközpont területére belépni csak maszkban lehet! A helyszíni nevezés lehetőségét továbbra is fenntartjuk!

Testhőmérséklet-mérés:A versenyközpont bejáratánál fenntartjuk a testhőmérséklet-mérés lehetőségét. Ha a mért érték meghaladja a 37 °C-ot, akkor nem veheted át a rajtszámodat. Ebben az esetben a nevezési díjadat átviheted egy következő rendezvényünkre.

Öltöző/ruhatár/zuhanyzó:Ha teheted, gyere futóruhában! Várhatóan meleg lesz. Az öltözőben a lehető legkevesebb időt tölts!A ruhatárba beadott csomagod számozott bilétáját kérjük, gondosan tedd el! Figyelj rá, ne veszítsd el!Kérjük, hogy amennyiben nem szükséges, ne vedd igénybe a öltöző és ruhatár szolgáltatásait!A fertőzésveszély miatt az eseményen idén nem lesz lehetőség zuhanyzásra.

Rajt-és váltózónák:Futás előtt, a rajtzónákban a maszk viselése ajánlott, s mint fentebb leírtuk, zárt térben kötelező a viselete! Amennyiben úgy döntenél, hogy rajtnál viseled a maszkot, a rajtvonalat átlépve leveheted és a kihelyezett gyűjtőkbe dobhatod azt. Amennyiben a maszkot futás közben a csuklódra húzva vinnéd magaddal, úgy kérünk, hogy célba érkezés után ismét vedd fel addig, míg átveszed a befutóérmed és csomagod! Maszkviselési szabályaink az esetleges újabb kormányrendeletek következtében változhatnak, szigorodhatnak!Ha páros vagy trió versenyszámban nem első futóként veszel részt az eseményen, a váltózónákban is ajánlott a maszk viselése. A váltás után, a futás megkezdésekor a maszkot levéve a fentiek alapján járj el!A váltózónába csak akkor lépj be, ha a futótársad már közel jár a váltóhelyhez!

Rajtoltatás: A rajtoló tömeget néhány száz fős csoportokra osztjuk. Az egyes csoportok rajtja között szüneteket tartunk, hogy ezzel is csökkentsük az útvonal zsúfoltságát. A pályán levő futók eloszlását nagyban segíted, ha a tempódnak megfelelő rajtzónába állsz be. Az 5 km-es mezőny terveink szerint együtt rajtol el. A „nagyrajt” első körében azon versenyzők álljanak majd az elnyújtott rajtzónába, akik 5 perc/ km “vagy annál gyorsabb” tervezett idővel szeretnék teljesíteni az adott távot. Ide tartoznak a 10 km-es és a 21 km-es váltóverseny indulói is. A leggyorsabb résztvevők rajtját követően azon futókat fogjuk a rajtzónába szólítani, akik 5 -6 perc/km tempót terveznek a verseny során. Végezetül az utolsó szakaszban a 6 perc/ km feletti futók rajtolhatnak el.

Frissítés: Ha a táv teljesítéséhez szükséged van szilárd tápanyagra, kérjük gondoskodj róla magadnak, vidd magaddal futás közben, ezáltal elkerülheted, hogy más által esetleg már megfogott frissítést vegyél magadhoz. A frissítőállomások kínálatában ezúttal főként folyékony energiapótlással fogtok találkozni. Egyedül a 21km-es táv teljesítőinek lesz műanyag pohárban darabolt banán kihelyezve a 3. frissítőponton. Bármilyen meleg is lesz, a szokásos szivacsos-lavóros frissítést most nem alkalmazzuk.

Befutóérem: Az érmet most nem akasztjuk a nyakadba, célba érkezés után kollégáink a kezedbe fogják adni.

Finisher póló: Az idei évben először Finisher pólóval készülünk a távok teljesítői részére. A kialakult helyzetben, hogy a tömeges sorban állást elkerüljük, a pólókat a rajtcsomagban találod meg.

Kézfertőtlenítés: Az esemény helyszínén több ponton is kihelyezünk kézfertőtlenítőt. Ha gondolod használd. Persze hozhatod a sajátodat is. Távolságtartás: Sajnos sok helyen már nem tartják a megfelelő távolságot, de mi szeretnénk arra kérni, hogy figyelj erre oda. Ez még nem a hagyományos “bandázás” helye. Ne gyere ki órákkal korábban a helyszínre, és a befutód után ne maradj sokáig, mint máskor tennéd.

Maszkviselés: A maszk viselése szabad téren nem elvárt, viszont az esemény bizonyos pontjain (pl. rajtzóna, váltózóna) ajánlott lesz. Ha biztonságosabbnak érzed, viseld, ne feszélyezzen, hogy rajtad van, másokon pedig esetleg nincs. Ha érkezik veled kísérő, szurkoló, lehetőség szerint ő is viseljen maszkot, de ne csak a rajt/cél környékén, hanem az útvonal mentén is.

Elvárt magatartás: Kérjük, hogy viselkedj felelősségteljesen! Légy óvatos és tartsd be a kéréseinket illetve a kormány aktuális előírásait, javaslatait!KÖSZÖNJÜK, hogy velünk együttműködve betartjátok az előírásokat!

Szeretettel várunk szeptember27-én a X. Kikelet Félmaratonon!

hozzászólok