2024. 25. Márk

Sport

A Petőfi – szigeti öltöző felújítására pályázik a LUA

Antal Tibor | 2017. Május 08. 10:10:22 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Az áprilisi bajai testületi ülés 25. előterjesztése volt a Labdarúgás Utánpótlás Alapítvány (LUA) sportfejlesztési programjához  kapcsolódó pályázat benyújtásának támogatásáról szóló. A  LUA 2017. február 1-től  MLSZ regionális alközpontként is működik.

Mint az előterjesztésből megtudhattuk, az MLSZ az alközpontok számára különböző infrastrukturális  feltételeket ír elő. Ezek közé tartozik egy rehabilitációs helységgel, orvosi szobával, irodával és öltözőkkel rendelkező épület is, ezért a LUA pályázatot kívánt benyújtani a Petőfi – szigeti öltöző épület felújítására és bővítésére.  Az épület felújítására 2015-ben már egyszer sikertelenül pályázott a város. Akkor 30.9 millió forintért valósult volna meg a felújítás (de csak felújítás nem bővítés), amiből 10.9 millió lett volna a városi önrész.

 

 Az öltöző felújításának pályázata 2015-ben elhasalt

 

A mostani fejlesztés becsült értékét azonban 150 millió forintra taksálják, amiből 70% TAO-s pénz lenne,  a városi önerő pedig maximum 30% (45 millió  forint) lehetne, de ezt a LUA további támogatásból kívánja fedezni. Az előterjesztés még tartalmazta, hogy kezdeményezi, hogy a jelenleg állami tulajdonban lévő bajaszentistváni focipálya és környéke kerüljön ingyenesen  önkormányzati tulajdonba, amit az önkormányzat a LUA részére adna használatba, ezzel is támogatva alközpontként történő működését, illetőleg a szentistváni létesítmény fejlesztésének lehetőségét.

 

 Nagy György

 

Az ülésen jelen volt Nagy György a LUA kuratóriumi elnöke akitől kérdezni is lehetett. Ezzel a lehetőséggel egyedül Dancsa Bálint sporttanácsnok élt, aki nem szorosan a témával kapcsolatban több kérdést is felvetett. Először is, hogy a LUA szándékozik-e felnőtt nagypályás csapatot indítani a következő szezonban, mert tudva lévő a BLSE bejelentette, hogy  nem fog, és a testületi ülés eltelte óta  kiderült, hogy  a többi megyei I. osztályú csapattal szemben nem is kért megyei I. osztályú licencet a szövetségtől. Válaszában Nagy György megerősítette korábban más fórumon már elhangzott válláspontjukat, miszerint a LUA alapító okiratában benne foglaltatik, hogy csak utánpótlás focival foglalkozhat, így nem áll szándékukban felnőtt csapatot indítani.

 

Dancsa Bálint

 

A sporttanácsnok második kérdésében kicsit többet szeretett volna megtudni az alapítványról, és meginvitálta őket egy bizottsági ülésre, de ezzel inkább maga alatt vágta a fát, mert mint Teket Melindától a Köznevelési- Ifjúsági és Sportbizottság elnökétől megtudhattuk, a LUA épp a legutóbbi ülésen volt vendég, csak akkor Dancsa Bálint nem volt jelen.

 

 Teket Melinda

 

Zárásként a sporttanácsnok arra is rákérdezett, hogy igaz-e, hogy LUA szakmai igazgatója a legutóbbi hétvégi mérkőzésen tettlegességgel a bírót bántalmazta, mert ha ez igaz akkor nem igazán tartja összeférhetőnek hogy az ifjúság nevelésében fontos szerepet játszó szakember ilyen példát mutasson. Erre Nagy György azt válaszolta, hogy „az alapítványt nem igazán támogató embereknek az alapítvány körüli keverészésére gondolok ez ügyben, de bármilyen vizsgálatnak elébe állunk, ilyen nem történt és nem is fog történni.”  Mindenesetre fegyelmi vizsgálat lesz ez ügyben, az MLSZ  Bács – Kiskun Megyei Fegyelmi Bizottsága ugyanis beidézte Goretich Krisztiánt a következő ülésére.

 

Az előterjesztést egyébként meg 15 igennel egyhangúlag támogatta a testület  Reméljük ezúttal sikerrel jár a pályázat, amit további fejlesztések is követhetnek, hiszen például mint az előterjesztésben szerepelt, minden régiós alközpontnak 3 nagy méretű műfüves pályával is kell rendelkeznie, és a bajai régióban (Baja, Jánoshalma, Kalocsa) egyelőre csak egy van Baján. Jelenleg pedig a Petőfi – szigeti füves pálya felújítása van folyamatban, ami a múlt héten kezdődött meg.

 

 

Az előterjesztés:

Letölthető dokumentum

Forrás:www.bajavaros.hu


hozzászólok