2024. 2. Zsigmond

Sport

Negyven méteres ívelésből született gól

Antal Tibor | 2024. Április 06. 17:31:23 | Utolsó frissítés: 4 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Remek időjárás volt szombat délután, így nem csoda, hogy a fővárosi tüntetés mellett Baján a Vasvári Pál utcába is sokan kilátogattak, ahol a helyi kedvencek a szomszédvár Kalocsát fogadták. Mind két együttes megélt már szebb napokat, hiszen a fordulót megelőzően a kalocsaiak a 10., a Sugovica – partiak pedig a 11. helyen álltak a vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság tabelláján. Ráadásul Koch Tamás csapata legutóbbi öt bajnokiját nem hogy elveszítette, de még gólt sem tudott rúgni.

Szerencsére már mind két sorozat a múlté. Bár igaz az az első félidőben továbbra is tartott a gólcsend, a szünet után két perccel Kerezsi Ferenc lefordult az emberéről a jobb oldalon, az alapvonalról átgurította a labdát a hosszú oldalra és az érkező Szeibert Mihály 8 méterről higgadtan bepasszolta a labdát a hálóba 1 – 0.

Aztán a 64. percben Tamás Benjámin kiállításával emberhátrányba kerültek a vendégek, de ez a hazaiakat zavarta meg jobban. A 66. percben egy akcióból ugyanis két gólt is lőhetett volna a Kalocsa, ám ez nem sikerült, és mikor már úgy gondoltuk a nagy veszély elmúlt Török Márk ívelte előre a labdát jó 40 méterről ami lecsúszott, és a kapujából kint álló Sztuhák Kristóf felett a hálóba hullott. 1 – 1.

A hajrában még adódott lehetőség itt is, ott is, de meccslabdája a 89. percben a vendégeknek volt, akik nem tudtak értékesíteni egy emberfölényes helyzetet, így maradt az 1 – 1-es döntetlen.

Edzői értékelések:

Koch Tamás (Bajai LC): Ez a mai meccs jellemző volt az egész tavaszunkra, hiszen 1 – 0-ra vezettünk, az ellenfélből kiállítottak egy játékost, de utána úgy tűnt, mintha tőlünk állítottak volna ki valakit. Megzavarodtunk, egy szerencsés góllal egyenlített az ellenfél, utána mentünk előre, de rengeteg pontatlan passz jellemezte a játékunkat, és az igazsághoz hozzátartozik, hogy itt a végén a Kalocsa a győztes gólt is megszerezhette volna 10 emberrel.

Kohány Balázs (Anda Kalocsa): Felemás érzéseim vannak, mert azt gondolom az első félidőben volt két óriási lehetőségünk azt ki kellett volna használni, amiatt pedig bosszús vagyok, hogy a második félidő elején úgy jöttünk ki, hogy bent maradtunk az öltözőben, pedig direkt felhívtam a csapat figyelmét, hogy figyeljünk oda. Mindent elmond, hogy már a cserét kérő sérült Baladin Dominik 20 métert vezette keresztbe a labdát és ugye utána abból szerezte meg a Baja a vezetést. Utána emberhátrányba is kerültünk, de azt gondolom, hogy az utolsó fél óráért meg dicséret illeti a gárdát, hiszen azt gondolom, hogy 10 emberrel is jobbak voltunk mint a Baja, és megérdemelten egyenlítettünk.

A forduló többi eredménye

Harta – Kiskőrös 4 – 3

Lajosmizse – Soltvadkert 2 – 3

SC Hírös-ÉP – Jánoshalmi FC 1 – 4

Vasárnap játsszák:

Kecel – Tiszakécske II

Akasztó – Kiskunfélegyháza

Bácsalmás PVSE – Kecskeméti LC

A tabella állása

Forrás:adatbank.mlsz.hu

A mérkőzésről facebook galériánk itt található.

A folytatásban jövő szombaton a Bajai LC a Kecskeméti LC otthonában lép pályára.

hozzászólok