2024. 3. Irma, Tímea

Sport

Rengetegen futottak

Antal Tibor | 2024. Április 07. 18:08:37 | Utolsó frissítés: 4 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Immár XIII. alkalommal rendezték meg a Kikelet Félmaratont Baján vasárnap délelőtt, amelyre ezúttal is rengetek futó érkezett országszerte szinte mindenhonnan, sőt testvérvárosunkból Zomborból is volt egy népes csapat és horvát indulókról is beszámolhatunk. Meg persze népes bajai futócsapat is képviseltette magát. De ne szaladjunk ennyire előre. A program a gyerekek Placcs Kids Run elnevezésű rövidtávú versenyével kezdődött. Itt az ovisok, és az általános iskola alsó tagozatosai álltak rajthoz korosztályonként 250 és 500 méteres távon. Minden befutó érmet, és ajándékokat kapott. A gyerekek futamairól készült galériánk itt tekinthető meg.

Utána 9.55-kor elrajtolt az 5 kilométeres táv, rá 5 percre pedig a 10, és a 21 km-es félmaratonit vállalók mezőnye, egyéni versenyzők és váltóban indulók is. Nem túlzunk, ha azt mondjuk a rajtnál percekig hömpölygött a tömeg.

Felfelé a szigetből

A futók nemcsak a szigeten mozogtak, hanem felfutottak a belvárosba, átfutottak a polgármesteri hivatalon, és a Sugovica – partot is alaposan megismerhették. A férfiak király – etapját végül a szekszárdi maratonista, Szemerei Levente nyerte, aki első alkalommal indult.

Szemerei Levente

-Jó kis verseny volt ez, bár igaz a meleg nehezítette a körülményeket. Az útvonal nagyon szép volt, nem is tudtam előre, hogy át fogunk futni a polgármesteri hivatalon is. Nagyon örülök, hogy meghívott a Faldum Gábor, és edzője Bajai Péter. Egy ilyen verseny más felkészülést igényel, mint egy maratoni, de gyorsításnak jó, meg két hét múlva futok Bécs maratont, ami egyben országos bajnokság is, így ez arra egy jó kis edzés volt.- nyilatkozta Szemerei Levente a Sugóparti Híreknek.

Faldum Gábor ezúttal második helyen ért célba

A Mogyi SE triatlonos olimpikonja, a korábbi többszörös győztes Faldum Gábor egyáltalán nem bánta meg, hogy barátja akit meghívott ezúttal megelőzte őt.

-Úgy indultam neki a mai versenynek, hogy egy edzés lesz, 15 km-ig volt tervben, Levi viszont behúzott így 19 km-ig futottam vele. Jólesett, úgy éreztem ez a következő időszakra még kellett nekem ez a terhelés. Igazából otthon agyaltam, hogy induljak-e egyáltalán mert holnap utazok Ausztráliába a következő Világ kupára, de bevállaltam, és úgy éreztem ez edzésnek nagyon jó volt. Annak meg hogy a Levi nyert örülök, minden héten együtt edzünk, és ez a reális, általában ő húz engem minden edzésen úgyhogy mondhatni papírforma eredmény született. – nyilatkozott Faldum Gábor szinte közvetlenül célba érkezését követően. Azt viszont nem vállalta, hogy a befutóknak járó bajai halászlét is elfogyassza, mert ahogy mondta “az ilyen folyamatterhelésben nem vagyok jó.” Egyben megköszönte a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek és szurkoltak neki, valamint a többi futónak.

Az 5km-esek rajtja

Összességében az áprilisban szokatlan hőség ellenére egy népes jó versenyt láthattunk ismét. Futottak kicsik – nagyok, öregek – fiatalok, kezdők és igazán profinak számítók is. És szinte mindenki nem a helyezésért, hanem saját egészségéért, időeredményéért. Várjuk a hasonló folytatást jövőre is.

Hivatalos eredmények itt találhatóak.

A Kikelet Félmaratonról galériánk itt található.

hozzászólok