2018. február 25. Mátyás

Nagyvilág

Végre kiderült a Tesla elektromos kamionjának az ára

www.hvg.hu | 2017. november 24. 13:23:18 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Egy héttel a hivatalos leleplezés után most már az új elektromos nyerges vontató árát is tudni lehet.

 

Elon Musk a múlt héten mutatta be cége első tisztán elektromos hajtáslánccal rendelkező kamionját. A hivatalos leleplezés során sok részlet kiderült a forradalmian új járgányról, csak éppen az ára nem. Most viszont végre erre az ugyancsak nem elhanyagolható részletre is fény derült. -írta a hvg.hu

 

A Tesla villanymotoros nyerges vontatójáért minimum 150 ezer dollárt kell majd fizetniük az amerikai vásárlóknak. Ezért az átszámítva mintegy 40 millió forintos összegért egy olyan alapmodellt lehet majd kapni, mely egy feltöltéssel mintegy 480 kilométeres távolságot képes megtenni.

 

 

© Tesla
 

Amennyiben egy fuvarozócég számára túl karcsú ez a hatótávolság, akkor érdemes inkább az egy feltöltéssel körülbelül 800 kilométer megtételére képes változat felé kacsintgatni. Ennek a modellnek az alapára 180 ezer dollár, vagyis nagyságrendileg 48 millió forint. Érkezik továbbá egy Founders Series nevezetű limitált kivitel is, mely kereken 200 ezer dollárba, vagyis mintegy 53 millió forintba fog kerülni.

Eddig úgy tudtuk, hogy az elektromos Tesla kamiont 5 ezer dolláros előleg kifizetésével lehet előrendelni, a legfrissebb híradások viszont már arról szólnak, hogy az előleg összege minimum 20 ezer dollár. Aki a limitált szériás modellre vágyik, annak a teljes 200 ezer dolláros vételárat előre ki kell fizetnie.

 

© Tesla
 
 
 


Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment