2018. február 21. Eleonóra

Nagyvilág

Vége a tekerésnek

HVG | 2017. december 05. 13:15:32 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

A jövő generációja már nem csak azt nem fogja tudni, hogy milyen érzés ceruzával visszatekerni a kazettát, amit „bekapott” a walkman, de már a szódáspatron visszaváltásának az élményével se fog találkozni.

Aki visszaváltható szódapatront, vagy habpatront szeretne vásárolni, az még idén decemberben tegye meg, ugyanis jövőre már csak eldobható patronokat tudunk vásárolni, derül ki az egyetlen cserélhető szódapatront gyártó répcelaki szénsavtermelő Liss Kft. honlapjáról.

 

Fotó:lajcsiboltja.hu

 

Nem hirtelen felindulásból döntött így a cég, a magyarországi forgalmi adatok évente körülbelül 10 százalékos keresletcsökkentést mutatnak, köszönhetően a palackozott vizek térnyerésének, és az egyre népszerűbb, otthoni szódagépeknek.

Már tizenöt éve napirenden van a technológiaváltás, amit próbáltak kitolni, mivel az átállás átmenetileg jelentős piacvesztéssel fog járni, nyilatkozta Érdi Zoltán, a Liss stratégiai igazgatója (hvg.hu)

A változás nem csak a Liss Kft. fogja megérezni anyagi szempontból, hanem a vásárlók is. A visszaváltható, tízdarabos szódapatronos doboz 300-400 forint között mozog, az új viszont 1000-1200 forint lesz, helytől függően.

A szilveszteri bulira még nyugodtan készülhetünk, akinél jövőre marad szóda-és habpatron, 2018 március 31-ig minden értékesítőhelyen leadhatja.

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment