2018. július 16. Valter

Nagyvilág

Olcsóbban telefonálhatunk Szerbiából?

napi.hu | 2018. január 10. 10:31:21 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

 

Üdvözöljük Szerbiában! A forgalmazás díja eltér a hazaitól. Hívásindítás 393 Ft/p, fogadás 144 Ft/p, SMS 110 Ft/db, adatforgalom díja hálózatfüggő. Biztos sokan kaptak már hasonló SMS-t, és van hogy nem is kell érte átlépni a szerb határt, hanem telefonjaink már a határ magyar oldalán átálhatnak a szerb hálózatokra, ami mint az iménti számok is mutatják drága mulatság lehet. Ezért is gondoltuk, hogy átvegyük a napi.hu roaming díjakkal kapcsolatos cikkét.

 

 

 

Nagyon sok magyart is érinthet, hogy ha Szerbiának sikerül elérnie a roamingdíjak eltörlését az EU-s országokkal, akkor negyedére eshet a mobilozás költsége a szomszédos országban lévő hívó vagy hívott felekkel.

 

Rasim Ljajic szerb kereskedelmi miniszter bízik abban, hogy elérhetik a mobiltelefonos roamingdíjak eltörlését azok a nyugat-balkáni országok, amelyek csatlakozási tárgyalásokat folytatnak az EU-val - adta hírül a Magyar Szó. Valójában csak annyit kérnek, hogy az uniós tagállamok terjesszék ki a roamingdíjak megszüntetésére vonatkozó szabályt, amelyet házon belül érvényesítenek.

 

Továbbra is igyekszünk jogi alapot találni arra, hogy az EU rendelete ránk is érvényes legyen - mondta a miniszter a Beta hírügynökségnek. A pozitív döntést nem lesz könnyű elérni, de talán jelenthet valamit az, hogy ebben a fél évben Bulgária tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét.

Kaptunk arra vonatkozó jelzéseket Bulgáriából, hogy Szófia külön sürgetni fogja ennek a kérdésnek a megoldását - mondta Ljajic. Emlékeztetett arra, hogy Szerbia a térség három országával, Bosznia-Hercegovinával, Crna Gorával és Macedóniával megállapodást kötött a barangolási díjról.

 Hozzászólok!

Facebook Google +
1
komment