2018. július 16. Valter

Nagyvilág

Lőfegyveres zöld-őrség?

napi.hu | 2018. január 09. 09:17:59 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Rendkívül szigorú intézkedést terveznek Lengyelországban azokkal szemben, akik szemetelnek vagy például „csak” rendszeresen lomtalanítanak a hulladéktárolókba.

 

 

 A Lengyel Környezetvédelmi Főfelügyelőség azon dolgozik, hogy ökológiai biztonsági ügynökséget hozzon létre - adta hírül a Gazeta Wyborcza. Az új szolgálat a környezetvédelmi miniszter felügyelete alá fog tartozni, hatásköre széles lesz, több joggal ruháznák fel, idézte a napi.hu (https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/jon_a_zoldrendorseg_lofegyverrel.654128.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link).

A tervek szerint – amit már pár hónapja készítenek elő - felügyelné többek között a vállalatokat, és eljárhatna azokkal szemben, amelyekkel szemben felmerül a gyanú, hogy szennyezik a környezetüket. A zöld rendőröket felszerelhetnék lőfegyverrel is, amelyet emberek ellen is használhatnának.

Rendelkezésükre állnának kamerákkal felszerelt drónok, a nap 24 órájában előzetes bejelentés nélkül joguk lenne belépni mind az üzemek, mind magánházak területére. A felügyelők iratokat kérhetnének be, leállíttathatnák a gyárak munkáját, járműveket konfiskálhatnának, ha úgy látnak, hogy környezeti vétség részévé váltak. A törvény sorsa azon múlhat, hogy megtarthatja-e posztját az elszánt környezetvédő miniszter.Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment