2024. 14. Örs, Stella

Nagyvilág

A végén még tényleg lesz Duna – híd Mohácsnál

Magyarépitők.hu | 2020. Szeptember 25. 15:46:49 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Látványterv Forrás: pavkovicsgabor.hu

Jövő év első felében lezárulhat a mohácsi négysávos, mintegy 800 méter hosszú Duna-híd tervezése, így másfél-két éven belül megkezdődhet a létesítmény kivitelezése.

Újabb hír egy újabb Duna-hídról: Mohácsnál már másfél év múlva el is indulhat az építkezés
Látványtervek (pavkovicsgabor.hu)

Sajtótájékoztatón jelentettek be új részleteket délelőtt a régen várt mohácsi hídról a baranyai városban, miután múlt héten adták át a komáromi hidat és tegnap jelent meg a sikeres közbeszerzés a kalocsai hídról. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta: a híd a Dunát Mohácsnál keresztező és az ország nyugati, déli és keleti részén végigfutó M9-es autópálya-hálózat részét része lesz és úgy építik meg, hogy négysávos közlekedésre is alkalmas legyen.

Az 57-es út egy szakaszát is négysávosítják

Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházási vezérigazgató-helyettese a mohácsi híd tervezése kapcsán beszámolt arról, hogy a híd megépítése együtt jár majd az 57-es út M6-M60-as autópálya csomópontjától az átkelőig történő négysávossá fejlesztésével, a másik oldalon a szakasz az 51-es főúthoz való csatlakozásával. A csaknem 800 méter hosszú hídon lehetőséget biztosítanak majd a gyalogos és kerékpáros forgalomra is.

Sugaras autópályahálózata lesz az országnak

A létesítmény 1,3 milliárd forintból zajló előkészítése már folyik, ennek eredményeként rendelkezésre áll már a híd engedélyezési terve, hamarosan pedig a jogerős környezetvédelmi és építési engedélye is meglesz. A kivitelezés akár már másfél-két éven belül elrajtolhat a közbeszerzési eljárások sikerességének függvényében.- írta a Magyarepitők.hu

hozzászólok